Hlavní obsah

Punkový závěr Rock For People po elektronickém úvodu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Rock For People se právem honosí označením multižánrový. Program to dokazuje i letos, přičemž se opět potvrzuje, že dramaturgové nezapomínají ani na žánry považované za okrajovější. Opět dostane prostor elektronika nebo punk. Spektrum punkových kapel nově rozšířili Billy Talent.

Článek

Hlavní hvězdou jsou angličtí Muse patřící mezi přední představitele indie scény. Postupem času se vypracovali na jednu z nejorigálnějších ostrovních kapel. Už před Muse se však představí americká zpěvačka a herečka Juliette Lewisová, která se prosadila v punkově znějících The Licks a týž den zazpívá i nestor amerického politického hardcore punku Jello Biafra s novou kapelou Guantanamo School Of Medicine a zahrají představitelé crossoveru spojujících punk s metalem Suicidal Tendencies nebo mladí Evergreen Terrace.[celá zpráva]

Punkový bude především poslední den festivalu, závěr sice patří z trip-hopu vzešlé Morcheebě, k níž se vrátila Skye, ale před ní vystoupí jedni z nejvýraznějších představitelů amerického skate punku NOFX. Jejich zpěvák a baskytarista Fat Mike je jednou klíčových postav scény, protože vede vydavatelství Fat Wreck Chords. I NOFX patří mezi kapely kritizující americkou společnost, i když ne tak tvrdě jako Biafra.

Koncert kalifornských NOFX vystoupení předznamená koncert populární kanadské punkrockové formace Billy Talent, které byla do programu přidána na poslední chvíli a která své kvality naposled ukázala na konci června, když hrála před Green Day. Na stejné scéně se objeví i angličtí Gallows, hrající hard core punk a slovenští punkoví komici Horkýže slíže.

Na své si ale přijdou i milovníci elektroniky a tanečních rytmů. Už v sobotu zahraje přední přestavitel trip hopu Tricky a poté Prodigy spojující elektroniku s nabroušenými kytarami. Prostor dostanou i dubem ovlivnění Dreadzone i metalový Skindread ale taky obnovení Skunk Anansie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám