Hlavní obsah

Letní Letná bude patřit dětem, pohádkám a cirkusové škole

Novinky, Karolina Zarzycká
Praha

Festival Letní Letná nabídne mezi Hanavským pavilonem a Kramářovou vilou v Praze od 18. do 31. srpna maraton zahraničních hvězd nového cirkusu, tuzemských souborů, pohádek, aktivit pro děti i jejich rodiče.

Foto: Jakub Mračno, Právo

Cirkusový stan bude hrát hlavní roli na Letní Letné v létě.

Článek

Prvními potvrzenými soubory jsou francouzští Atelier Lefeuvre & André, který tvoří dva bývalí členové proslulých Cirque O a Que-Cir-Que a který se po loňském vyprodaném hostování vrací s celovečerním představením na téma erotiky - Bricolage Erotique. Na Letní Letnou se vrátí také úspěšný projekt La Putyka, vstupenky na oba soubory jsou již v prodeji v síti Ticketpro.

Letní Letňák

Letní Letňák je název školy, kterou mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná nabídne dětem ve věku od šesti do 15 let v době konání festivalu od 18. do 31. srpna.

„Pod vedením zkušených a kvalitních lektorů a pod dohledem profesionálního pedagogického dozoru je pro děti připraven pestrý program – výroba loutek a masek, malování, zpívání, žonglování,“ potvrdil Novinkám Jiří Turek, ředitel Letní Letné.

Herečka a divadelnice Bela Schenková a divadlo ANPU povedou například dílny na téma Noemova archa. Cirqueon, asociace pro současný cirkus, povede výuku cirkusových dovedností, hudební dílnu Hlasohled dětem bude vyučovat Blanka Laurychová. Program zpestří procházky pořádané Národní galerií a návštěvy dětských představení na Letní Letné.

Co se děti naučí, využijí pak v závěrečném divadelním představení, které společně nacvičí. Škola bude fungovat každý den festivalu od osmi do 17 hodin. Děti je možné přihlásit na celou dobu, nebo i na méně dní. Přednost budou mít ale přihlášení na celou dobu či více dnů. Maximální kapacita je 30 dětí. Více informací, přihlášky apod. najdete na www.letniletna.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám