Hlavní obsah

Romský festival Khamoro: Praha žije romskou hudbou, divadlem i filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha tento týden žije romskou hudbou, divadlem i filmy. O víkendu totiž začal mezinárodní romský festival Khamoro. Dvanáctý ročník nabídne jak tradiční romskou hudbu s houslemi, akordeonem a kytarou, tak gipsy jazz nebo hip hop. Připraveny jsou také taneční workshopy.

Článek

Součástí je také přehlídka filmů se sociální tematikou, výstava o genocidě Romů, odborný seminář mezinárodních romistů nebo kurzy romského tance. Program na úterý a středu se ponese ve znamení gipsy jazzu.

V úterý Gipsy Strings

Německá kapela Gipsy Strings vedená teprve šestnáctiletým kytaristou vystoupí v úterý 25. května, na středu je připraveno vystoupení hlavní hvězdy festivalu, kytaristy Tchavola Schmitta.

Ve čtvrtek 27. května v pravé poledne se mohou Pražané těšit na defilé všech účinkujících v centru města. Pestrobarevný průvod vedený kočárem s koňmi vyjde od Můstku na Staroměstské náměstí.

Výstava o genocidě i taneční workshopy

Kromě hudby nabídne festival také odborný seminář o romské identitě, kterého se zúčastní romisté z celého světa. Ve Slovenském institutu bude zároveň zahájena výstava o genocidě Romů v období druhé světové války.

Taneční workshopy se zahraničním lektorem Petiou Iourtchenkem budou probíhat v pátek 28.5. a v neděli 30.5. 2010 ve dvou úrovních v tanečním studiu Zambra.  Všechny informace o festivalu jsou na www.khamoro.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Hlavní hvězdou Rock for People budou Muse

Britská skupina Muse bude hlavní hvězdou letošního ročníku festivalu Rock for People. V neděli v podvečer to na internetu oznámili pořadatelé festivalu. Akce...

Ruska Borodinová debutovala na Pražském jaru

Mezi operní hvězdy, které festival Pražské jaro hostil, přibyla mezzosopranistka Olga Borodinová. Její pražský debut sledovala zaplněná Dvořákova síň Rudolfina...

Výběr článků

Načítám