Hlavní obsah

Na ostrově Rhodos se otevírá český hudební klub Golem Rhodos

Právo, Jaroslav Špulák
Rhodos

V městě Faliraki na řeckém ostrově Rhodos bude kolem 20. května otevřen hudební klub Golem Rhodos. Jeho dramaturgie bude postavena hlavně na české produkci, a tak turisté, kteří tam budou trávit dovolenou, budou moci navštívit koncerty české nebo slovenské formace. S kapelami budou na Rhodos létat i jejich domácí příznivci.

Článek

„Nápad je z konce loňské turistické sezóny a iniciovala ho souhra náhod, kdy se správní lidé sešli na správném místě a ve správný čas. Je mezi nimi český podnikatel, který v Řecku řadu let pracuje v oblasti turistického ruchu, muzikanti, jimž se líbila představa, že by mohli účinkovat v zahraničí, a my, promotéři, kteří jsme měli zájem o další možnosti v oblasti šoubyznysu,“ vysvětlil Michal Rejzek z české promotérské agentury DSmackU.

Foto: archiv, Právo

Podoba klubu Golem Rhodos po rekonstrukci

Hudební klub Golem vzniká v prostředí bývalého Sport Yacht Clubu a momentálně prochází rekonstrukcí. Venkovní klub s kapacitou patnáct set lidí bude mít vlastní pizzerii, několik barů, bazén, odpočinkovou a VIP zónu. O návštěvníky se bude starat český personál ovládající angličtinu.

Vstup bude zdarma

Do Golem klubu, který se nachází pár desítek metrů od moře na nejrušnější ulici ve Faliraki, se nebude platit vstupné. Návštěvníci budou moci k dopravě do něj využít svozové autobusy.

„Dvacátého května je odlet prvních skupin a dýdžejů. Nevíme ještě, kdy bude zahajovací koncert, ale měl by se odehrát buď 21., nebo 22. května. Ve výpravě budou skupiny Horkýže slíže a Skyline a dýdžejové Tráva a Hiffi & MC Jacob. Tyto i všechny další kapely budou na Rhodu delší dobu. Je to jeden z jejich benefitů. Nebudou totiž hrát za honorář, všichni vystupují zdarma. Mohou tam ale strávit část své dovolené s rodinami a blízkými. Budou se tam též setkávat s fanoušky, což je také filozofie celé této akce,“ říká Rejzek.

Devadesát procent návštěvníků koncertů v klubu se podle Rejzka bude rekrutovat z řad turistů, kteří na Rhodu právě budou. Jde totiž o jednu z nejoblíbenějších destinací Čechů, jenom v loňském roce jich tam bylo na padesát tisíc. Zbytek by měli tvořit fanoušci, kteří odjedou s kapelou, a také zahraniční návštěvníci.

Zatím jen čeští a slovenští  muzikanti

„Klub se letos zaměří jen na koncerty českých a slovenských kapel. V příštím roce bychom se ale rádi soustředili i na vystoupení zahraničních skupin, se kterými spolupracujeme,“ tvrdí Rejzek.

Svůj zájem o hraní v klubu už potvrdili Tata Bojs, Divokej Bill, Mig 21, Nightwork, Jitka Charvátová, UDG, Kapitán Láska, MIG 21, Indy a Wich nebo Southpaw. Na Rhodu se vystřídají ve zhruba čtrnáctidenních intervalech. Dobu mezi koncerty vyplní zkušení dýdžejové a v dramaturgii se objeví i řečtí umělci.

„S cestovními kancelářemi jsme pro české fanoušky připravili levnější varianty zájezdů,“ říká Rejzek. „Budou mít možnost vybrat si levné ubytování nebo si koupí třeba jen letenku a ubytování si najdou na místě. Osmidenní zájezdy bez ubytování a stravy stojí zhruba šest a půl tisíce korun. S ubytováním to vychází těsně pod deset tisíc.“

U cestovních kanceláří bude možné zakoupit pobyt, jehož součástí bude konzumace v klubu Golem, možnost absolvování výletů s kapelami nebo přístup do fanouškovského sektoru, kde budou probíhat tzv. Meet And Greet setkání s kapelami.

Reklama

Výběr článků

Načítám