Hlavní obsah

Susan z Britain´s Got Talent: andělský hlas na ulítlé desce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deska I Dreamed a Dream od finalistky britské soutěže Britain´s Got Talent Susan Boyleové je jako horská dráha. Jednu minutu si říkáte "výborné" a hned tu následující "co to sakra je?!"

Článek

Zpěvačka, která v televizní soutěži šokovala kombinací ohromujícího romantického vokálu a neuvěřitelně geekovského vzhledu, smíchala na svém debutu úplně všechno se vším - 18. století, Madonnu, Rolling Stones atd.

Složení materiálu na albu nedává žádný smysl, ale nevadí. Jednotícím prvkem je prostá metoda, kdy všechny skladby zazpívala táhle, jemně a unyle, obalila je monstrózním orchestrem a navíc přidala sbory.

Její verze stoneovské Wild Horses ze začátku není špatná, pokud chcete snít, ale když si vzpomenete na originál a Micka Jaggera, pojme vás hrůza, co z toho vzniklo. Další coververze Cry Me a River dopadla dobře, pak je třeba přežít přehnané sbory v How Great Thou Art a podivit se nad pozoruhodným hlasem v nečekané You'll See (samozřejmě ji zpívá lépe než Madonna, ale s orchestrem je to celé nějak divně uhozené).

Vrchol desky představuje gospelový prostředek (Up To The Mountain a Amazing Grace), tudy by asi mohla pro Susan vést smysluplná cesta. Závěrečná povinná Tichá noc už je jen úlitbou komerci.

Susan je talentovaná osoba, která ale totálně postrádá jakýkoliv styl (nejen v hudbě), nemá žádnou uměleckou vizi a takoví lidé nemůžou změnit hudební dějiny. Pokud by si jí ale vzali do parády opravdu dobří muzikanti a zpívala by jen gospel, mohlo by to být dobré.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám