Hlavní obsah

Pixie je Duffy pro teenagery

Novinky, Stanislav Dvořák

Pixie Lott, další vymazlená blondýnka z Velké Británie, která se snaží dělat něco mezi popem a soulem, bere hitparády útokem. Na rozdíl od jiných dívenek má Pixie pořádný hlas. Je jen škoda, že její debut Turn It Up byl producenty tak přepečlivě vyleštěn pro potřeby komerčního rádia.

Článek

První singl Mama Do je bez debat nejsilnější věcí na celé desce. Sexy, rytmická a výborně zazpívaná písnička, která sice lehce vykrádá Amy Winehousovou, ale nevadí, je to hit. I druhý track, výborná napodobenina houpavých motownských hitů z konce 60. let, potěší. Třetí už je normální nevýrazná písnička, kterou zachraňuje vtipný nápad s reggae vložkou uprostřed. 

Jenže v druhé půlce desky nějak docházejí nápady a jede se průměrné pop-R & B, které se snaží být hodně trendy ve zvuku, ale nepřináší silné melodie. Velmi průměrné balady jako Gravity vyvažuje živější My Love, která připomíná Aliciu Keys.   

Při všech nedostatcích ale celkově Pixie musíme přiznat úspěch. Už proto, že je jí pouhých 18, a mít vydanou takovouto desku ještě před maturitou je ohromující. Její o něco starší krajanka a přímá konkurentka Duffy má hlubší, vyspělejší projev a dospělé publikum jí asi Pixie nepřetáhne, ovšem teenageři na ní nedají dopustit. 

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám