Hlavní obsah

Ewa Farna bojuje o regionální cenu MTV jako Polka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popová zpěvačka Ewa Farna je v Polsku populárnější než u nás. Tamní teenageři ji milují natolik, že byla nominována na regionální polskou cenu v rámci MTV Europe Music Awards. Pikantní je, že polské servery o ní běžně píšou jako o polské zpěvačce.

Článek

Ewa Farna je nominována v kategorii nejlepší polské vystoupení. I když se Farna narodila v Česku, Poláci ji považují za svou. U našich severních sousedů má mnohem větší úspěchy než v ČR a pravděpodobně tam i vydělává více peněz.

O cenu bude kromě Ewy usilovat i zpěvačka Doda Rabczewska nebo Ania Dabrowska a skupiny Afromental a Jamal. Vyhlášení se koná v listopadu v Berlíně.

Farna ovšem není nominována v žádné z "velkých" kategorií, jde pouze o regionální událost. Vítězové těchto regionálních cen se pak utkají o titul nejlepší evropské vystoupení. Tam jsou šance polských či českých interpretů prakticky nulové, museli by totiž porazit mezinárodní hvězdy zpívající anglicky, jako jsou Pixie Lott nebo La Roux, jejichž videoklipy neustále běží na MTV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám