Hlavní obsah

Hvězda britské soutěže Paul Potts zazpívá v Praze hned dvakrát

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Praha se dočká prvního vystoupení Paula Pottse. Ve Smetanově síni Obecního domu se 24. a 25. července uskuteční hned dva koncerty „A zrodila se hvězda…“, kde vítěz první série soutěže Britain's Got Talent zazpívá mimo jiné proslulou árii Nessun dorma (Ať nikdo nespí).

Článek

Právě s árií Nessun dorma z posledního aktu Pucciniho opery Turandot vystoupil tehdy ještě zcela neznámý prodejce mobilních telefonů v soutěži poprvé a okamžitě si získal přízeň publika i členů poroty.

Jeho zprvu rozpačité vystoupení, jenž vygradovalo v bezchybný operní projev, se mimo jiné ihned stalo základem reklamy jednoho z mobilních operátorů. Z Paula Pottse se stala hvězda doslova během několika dní.

V Praze Potts vystoupí v rámci mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms 2009. Za doprovodu Českého národního symfonického orchestru, pod taktovkou dirigenta Marcello Rota, zazpívá tenor kromě již zmíněné árie Nessun dorma například skladbu Pavana za zemřelou infantku od Maurice Ravela.

Nebude chybět ani árie Con te partiro známá z repertoáru Andrea Bocelliho, s níž Potts rovněž vystoupil během soutěže. Mezi dalšími skladbami uslyší milovníci vážné hudby skladby Caruso, Granada, La Prima Volta nebo Cavalleria rusticana.

Během festivalu, který se letos uskuteční už po páté, vystoupí široká škála českých i zahraničních souborů, sólistů a dirigentů. Festival zahájí 17. července koncert Dvořákova noc, který bude dirigovat Libor Pešek.

Reklama

Související články

Apocalyptica v Praze oslaví svátek slunovratu

Finská skupina Apocalyptica, u fanoušků známá především interpretací skladeb Metalliky, bude hlavní hvězdou nadcházejících oslav slunovratu. Pražská Branická...

Výběr článků

Načítám