Hlavní obsah

Okupační film Anglické jahody míří na festival do Moskvy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Anglické jahody režiséra Vladimíra Drhy, jehož děj se odehrává 21. srpna 1968, bude uveden v oficiálním programu Mezinárodního filmového festivalu v Moskvě, který se uskuteční od 19. do 28. června.

Článek

„Je to pro nás velmi příjemné překvapení, nečekali jsme, že organizátoři moskevského festivalu projeví takový zájem o film, který je z ruského pohledu určitě kontroverzní,“ řekl k tomu producent Pavel Melounek.

Ještě před cestou na moskevský festival čeká Anglické jahody projekce na filmovém trhu v Cannes a soutěž v přehlídce zemí Visegrádu na zlínském festivalu, kam přijede i představitel hlavní role Alexej Bardukov.

Druhou polovinu roku začne snímek na MFF Karlovy Vary, bude uveden v sekci České filmy. Příští týden také vyjdou Anglické jahody na DVD, 18. května bude křest v galerii Carpe Diem v Praze, vzápětí se objeví v půjčovnách a o týden později v prodejnách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám