Hlavní obsah

TV tip: Madagaskar, Umučení Krista, Brainstorm i Irglová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prodloužený sváteční víkend si televize přichystaly např. nový český film Brainstorm, Gibsonovo drsné Umučení Krista, roztomilý animovaný Madagaskar nebo koncert Glena Hansarda a Markéty Irglové.

Článek

Brainstorm

Nová česká komedie Brainstorm vypráví o přetíženém psychologovi, který se stále více zamotává do svých dluhů, alimentů a pracovních povinností. Navíc na něj padne úkol starat se o otce, který jeví známky stařecké demence. Vyřeší jeho problémy záhadný přípravek Brainstorm?

Ve filmu Jiřího Stracha z roku 2008 si zahráli Ivan Trojan, Radek Brzobohatý, Ivana Chýlková či Táňa Pauhofová.

(Brainstorm, ČT1, Ne 20:00)

Umučení Krista

Bible podle Mela Gibsona? Nic než pot a slzy. Akční herec a režisér se rozhodl pojednat posledních dvanáct hodin Ježíše jako sérii drsných scém mučení. Spoutaný zajatec se stane bezbrannou hříčkou v rukou primitivních římských vojáků. Kritiky byly rozporuplné, ale na tenhle film minimálně pár dní nezapomenete.

Kuriozitou filmu je to, že postavy v něm hovoří aramejsky, hebrejsky a latinsky. Pokud máte klasické vzdělání, můžete je opravovat.

(Umučení Krista, ČT1, Po 22.05)

Madagaskar

Americká animovaná komedie o lvu, zebře, hrošici a žirafákovi, kteří si žijí klidně v Zoo, ale jednoho dne zatouží po svobodě. Brzy poznají, že žít v divočině není až taková pohodička. Film natočili v roce 2005 E. Darnell a T. McGrath.

(Madagaskar, Nova, Po 20:00)

Sólo pro... Glena Hansarda

ČT se rozhodla poněkud opožděně uctít náš "národní úspěch" na Oscarech a zařadila krátký koncertní sestřih s Glenem Hansardem a Markétou Irglovou. Pochází z roku 2004 a již tehdy zazněla jedna z verzí hitu Falling Slowly, který se později dostal do filmu Once.

(Sólo pro... Glena Hansarda, ČT2, Po 22:00)

Anketa

O víkendu si nenechám ujít
Brainstorm
16,5 %
Umučení Krista
18,6 %
Madagaskar
34,2 %
Glena Hansarda
30,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 430 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám