Hlavní obsah

Žena zadržená v Norsku je Škrlová, potvrdily testy DNA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Bývalý advokát třiatřicetileté Barbory Škrlové Zdeněk Hrouzek zpochybnil, že osoba, která byla ve středu večer přivezena z Norska do ČR, je skutečně Škrlová. Právník zastupoval Škrlovou několik týdnů po jejím odjezdu do Skandinávie. Podle testů DNA je ale žena, která přiletěla z Norska, Škrlová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Různé podoby Barbory Škrlové

Článek

"Vůbec nevím a nejsem si jistý, jestli osoba, která byla v noci na čtvrtek přivezena z Norska do Brna, je Barbora Škrlová," řekl Novinkám Hrouzek. Osobně se se Škrlovou setkal v květnu 2007 dvakrát v Kodani. Zastupoval ji, když pobývala ve Skandinávii, tehdy však už byli v konktaktu pouze prostřednictvím elektronické pošty.

Policie o totožnosti nepochybuje

Testy DNA ale ve čtvrtek potvrdily, že žena, která se v Norsku vydávala za třináctiletého Adama, a ve středu přiletěla do ČR, je opravdu Barbora Škrlová. Řekl to Michael Weiss z policejního prezidia.

Škrlová byla v úterý převezena z Norska do České republiky. Brněnský městský soud ji dnes poslal do vazby, aby se útěkem nepokusila vyhnout trestnímu stíhání. Hrozí jí až dva roky vězení.

Související články

Výběr článků

Načítám