Hlavní obsah

Policie střeží budovy České televize, někdo jí vyhrožuje násilím

Právo, Novinky, ok, jap, jp, hon, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

České televizi pohrozil neznámý anonym násilím, policie proto přijala bezpečnostní opatření ve všech budovách televize v ČR. Bližší podrobnosti ale zveřejnit odmítla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté u budovy České televize na Kavčích horách

Článek

„Mohu potvrdit, že Policie ČR od včerejšího dne realizuje na území České republiky bezpečnostní opatření vztahující se k objektům České televize, a to na základě přijatého oznámení týkajícího se anonymní výhrůžky násilím,“ sdělil ve středu Novinkám mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Anonym neupřesnil, kde k násilí vůči televizi má dojít, proto se policejní opatření týká všech objektů ČT.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Z taktických důvodů však není možné poskytnout bližší informace k jednotlivým bezpečnostním opatřením ani blíže specifikovat obsah hrozby,“ dodal Bocán.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté u budovy České televize na Kavčích horách

Kolem budovy televize na Kavčích horách procházejí dvě hlídky policistů a dvě hlídky strážníků. „V okolí objektu ČT dbáme zvýšeného dohledu,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Odpoledne pak informoval, že policie po půlročním prošetřování zadržela pachatele, který je momentálně stíhán pro celou řadu emailových výhrůžek. Jestli tento pachatel vyhrožoval i ČT, není zatím jasné. Mluvčí Hulan pouze konstatoval, že zvýšený dohled u budov televize stále platí.

Podrobnosti k bezpečnostním opatřením nechtěli sdělit ani jiná krajská ředitelství. „Nebudeme to jakkoliv komentovat,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Stejně reagovala její kolegyně z Brna Petra Vedrová: „Opatření jsme přijali, z taktických důvodů je ale nelze blíže specifikovat.“

Rada nezasedá

Informaci potvrdila také televize. „Jediný komentář, který mohu poskytnout, je, že v návaznosti na výhružky, které Česká televize obdržela, byla ve spolupráci s Policií ČR přijata adekvátní bezpečnostní opatření ve všech budovách České televize. Termín zasedání Rady ČT, které se dnes (středa 4. března – pozn. red.) mělo konat, byl již na minulém setkání Rady přesunut na další týden,“ sdělila Právu mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Na doplňující otázky Práva, jako například kdy a jak to anonym oznámil, zda telefonem, či jiným způsobem, co přesně říkal a podobně, sdělila mluvčí, že bohužel na takové dotazy odpovídat nemůže. „Musím se omezit jen na předchozí komentář. Díky za pochopení,“ řekla mluvčí Plívová.

Reklama

Výběr článků

Načítám