Hlavní obsah

Osmiletou dívku našel hajný uprostřed lesa. Byla dezorientovaná, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Osmiletou dívku, po které pátrali dva dny policisté na Domažlicku, našel hajný spolu s kolegy uprostřed lesa. Dívka komunikovala a byla dezorientovaná, řekl Právu hajný Domažlických městských lesů Martin Semecký.

Policejní pátrání po osmileté dívceVideo: Policie ČR

 
Článek

„Byla to náhoda, seděla v trávě uprostřed lesa. Komunikovala a byla dezorientovaná. Jsem hrozně šťastný, že jsme ji našli. Byli jsme už zoufalí, nevěděli jsme, kde hledat,“ řekl Právu hajný.

Podle něj byla dívka asi tři kilometry vzdušnou čarou od Čerchova na místě bývalé obce Bystřice u České studánky. Následně si dívku převzali policisté a záchranáři.

Ztracená osmiletá dívka se našla

Krimi

Prochladlá, ale bez zranění

„Hledaná holčička je aktuálně v péči záchranářů. Je při vědomí, prochladlá a unavená, bez zranění a mimo ohrožení života,” uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Záchranáři ji odvezli na hranice, kde si dívku převezmou jejich němečtí kolegové.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Po dívce pátral i policejní vrtulník.

Dívka se v neděli navečer ztratila v okolí nejvyššího vrchu Českého lesa, Čerchova na Domažlicku, asi dva kilometry od hranic s Německem. Byla na rodinném výletě v okolí Čerchova a Malinové hory. Spolu s rodiči a dvěma sourozenci hráli v lese stopovací hru. Dívka na smluvené místo však nedorazila.

Foto: Novinky

Dívka byla prochladlá, ale při vědomí.

Děvčátko hledaly záchranné týmy policistů, studenti policejní školy, profesionální i dobrovolní hasiči. Na pomoc přijeli v pondělí i s technikou pracovníci ze šumavského národního parku a lesníci Městských lesů Domažlice, kteří mají zkušenosti s pohybem v zalesněné krajině.

Němečtí záchranáři na hraničním přechodu Folmava čekají na převzetí nalezené dívky.Video: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám