Hlavní obsah

Opilý řidič málem smetl policistu, který ho chtěl zastavit. Pak předstíral spánek

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Jednomu ze středočeských policistů šlo jen den po tragédii, kdy zemřela 36letá policistka u Brandýsa nad Labem, opět o život. Opilý řidič muže zákona málem přejel, když ho chtěl zastavit. Hlídka poté řidiče dopadla na železničním přejezdu, kde předstíral, že spí.

Řidič málem přejel policistu Video: Prima FTV

 
Článek

Hlídka policie kontrolovala řidiče v sobotu nedaleko Byšic na Mělnicku, když chtěla zastavit šoféra chrysleru. Zřejmě proto, že si byl vědom toho, že před jízdou pil alkohol, nezastavil, a naopak zrychlil. Zastavující policista stačil jen tak tak uskočit.

Jak lze vidět na kamerovém záznamu, hlídka okamžitě sedla do auta a začala piráta pronásledovat. Netrvalo dlouho a auto našla odstavené na přejezdu. „Policisté proto informovali pracovníky drah, protože místem měl zanedlouho projíždět rychlík a mohlo dojít k neštěstí,“ řekla Novinkám v pátek mluvčí policie Štěpánka Zatloukalová.

Řidič jednal pohotově a přesedl si na sedačku spolujezdce, kde dělal, že spí. Stejně zareagoval i jeho kamarád na zadních sedadlech. Když se muže podařilo „probudit“, udělali u nich policisté dechovou zkoušku.

Pět zdrogovaných za tři dny  

„Řidič nadýchal 1,47 promile alkoholu, druhý muž měl kolem dvou promile. Jak policisté později zjistili v evidencích, řidič měl už čtyřikrát zakázáno řízení kvůli alkoholu a rychlosti,“ doplnila Zatloukalová. Řidič je podezřelý z trestného činu násilí na úřední osobě a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle ní středočeská policie od pondělí do středy zastavila pět mladých řidičů pod vlivem omamné látky, většinou drog.

Minulý týden v noci na sobotu srazil 22letý zdrogovaný řidič policistku u Brandýsa nad Labem. Záchranáři ji převezli do nemocnice, kde během sobotního odpoledne zemřela. Mladíkovi hrozí až 16 let za mřížemi. [celá zpráva]

Řidič při ujíždění srazil policistkuVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám