Hlavní obsah

Hasiči v noci evakuovali 30 lidí, jen málo řidičů zůstalo u zavátých vozů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Těžká technika hasičů a silničářů ani ve čtvrtek ráno nedokázala uvolnit silnice na Prostějovsku, na kterých od nočních hodin stojí uvízlá auta. Hasiči v průběhu noci museli několik lidí evakuovat, došlo i ke kolizím autobusů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Technika hasičů u zásahu na Prostějovsku

Článek

„V kalamitní situaci měly potíže i hasičské vozy z prostějovské hasičské stanice, které zůstaly zablokovány v kopcích zaplněných odstavenými kamióny,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Upozornil, že mnozí řidiči osobních aut, ale i náklaďáků přecenili své schopnosti s vírou, že přes až metrové návěje dokážou projet.

„Nejsložitější situace nastala po zapadnutí autobusu posledního linkového spoje do Protivanova, ten částečně sjel z komunikace, následně uvíznul i sypač. Kolize komunikaci uzavřela u obce Stínava. Na místo dorazil vyprošťovací speciál. Vzhledem k riziku převrácení při tažení sypačského vozu z příkopu musel být povolán další vyprošťovací automobil. Krátce před pátou hodinou ráno se uvězněná vozidla podařilo uvolnit a zprůjezdnit část komunikace na Prostějov od Stínavy,“ popsal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Silnice je ale stále od Malého Hradiska do Protivanova neprůjezdná, uvízlo zde několik osobních i nákladních vozidel. Proběhla i evakuace více jak tří desítek lidí. Navíc hasiči na místo dovezli deky. Jen malý počet řidičů zůstal na místě u svých vozidel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám