Hlavní obsah

Chovanec vrazil vychovateli na Orlickoústecku šroubovák do krku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Nezletilý chovanec Výchovného ústavu v Králíkách na Orlickoústecku napadl v noci na úterý vychovatele. Muži vrazil do krku šroubovák, jeho zranění naštěstí není vážné. Zraněna byla také vychovatelka, která mu přispěchala na pomoc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Preventista a právník ústavu Jan Rytíř v tiskové zprávě uvedl, že čtrnáctiletý chlapec vběhl v noci do klubovny a vrazil vychovateli šroubovák do krku. Vychovatelka slyšela křik a běžela se podívat, co se děje. Útočník ji povalil na zem a kopal ji do hlavy a těla. Další 15letý mladík se k útoku na ženu přidal.

"Muž ročník 1971 utrpěl drobnou ranku na krku a byl odvezen na ORL do Ústí nad Orlicí. Šlo o centimetrovou ranku, tři centimetry od tepny. Nedošlo k nárůstu hematomu na krku, pacient byl zcela kompenzován v době našeho zásahu. Ženu jsme neošetřovali," řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Helena Škuligová.

Policie je na poskytování informací skoupá, případ je v samém počátku a vyšetřovatelé ještě nevyslechli všechny svědky. "Prověřujeme protiprávní jednání, ke kterému v ústavu mělo dojít," uvedla pouze policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Mladší z chlapců se po chvíli rozběhl zpět do klubovny. Vychovatelce se dalšímu mladíkovi podařilo vymanit a zamkla se ve vychovatelně a zavolala policii. Mezitím již zraněný vychovatel vyšel ven z budovy, kde se jej ujali záchranáři a policie, kteří už dorazili na místo napadení.

"Po útoku chlapci utekli ven oknem, nicméně byli po chvíli díky bleskovému profesionálnímu zásahu policistů dopadeni," uvedl v písemném prohlášení Rytíř.

Reklama

Výběr článků

Načítám