Hlavní obsah

Mladík lezl taxikáři v Praze do kufru, postříkal mu něčím obličej a ukradl dva mobily

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po mladíkovi, který vyváděl počátkem prosince na parkovištích u hlavního nádraží. Nejdříve žádal řidiče, aby ho odvezli kamkoliv. Jednomu taxikáři, který právě naložil zákaznici, dokonce vlezl do kufru a pak ho postříkal neznámou látkou. Podezřelého muže zachytily bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá mladíka, který útočil na řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incidenty se odehrály večer 4. prosince na parkovištích u hlavního nádraží. Kriminalisté zatím mladíka nevypátrali, obracejí se proto prostřednictvím videozáznamu na veřejnost s žádostí o pomoc se ztotožněním podezřelého.

Nejdřív mladík zaťukal kolem 21.30 na okénko odjíždějícího auta a chtěl po řidiči, aby ho odvezl na letiště, nebo kamkoli mimo území Prahy. Řidič to odmítl a odjel pryč, mladík mu ještě chtěl kopnout do auta, ale minul.

„Druhá zaznamenaná situace se odehrála o víc jak hodinu později. Taxikář přijel pro zákaznici, ženu usadil do auta a její zavazadlo dal do kufru auta. Páté dveře pak chtěl zmáčknutím tlačítka uzavřít, přičemž odcházel k místu řidiče,“ popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podezřelý ale využil toho, že se dveře zavíraly pomalu, a skočil do kufru auta, čehož si řidič všiml a mladíka vyhnal.

Sedl za volant

„Mladík se ale svého záměru nechtěl vzdát a taxikáře prosil, aby ho vzal s sebou. Řidič ale jeho žádosti nevyhověl a chystal se odjet i se zákaznicí pryč. To černého pasažéra popudilo natolik, že přistoupil k autu a přes dveře spolujezdce vnikl do interiéru auta. Tam nastříkal řidiči do obličeje neznámou látku a utekl pryč,“ upřesnil mluvčí.

Řidič i pasažérka museli po tomto útoku z auta vystoupit. Toho opět využil hledaný muž, který se k autu z druhé strany vrátil. „Namířil si to rovnou za volant, kdy ještě stihl řidiče opět atakovat blíže neurčeným sprejem,“ sdělil Hulan.

Mladík se pak snažil opakovaně s autem odjet, chyběly mu ale klíčky. Z místa nakonec zmizel poté, kdy podle policie sebral z auta dva mobilní telefony. „Pokud mladíka poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám