Hlavní obsah

Policie identifikovala mrtvolu zabalenou ve fólii, jde o cizince

Právo, mhr
Olomouc

Policistům se podařilo zjistit totožnost muže, jehož mrtvola byla nalezena počátkem května na okraji Olomouce zabalená ve fólii. Jednalo se o 41letého muže z Ukrajiny. Právu to v pondělí sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Místo nálezu mrtvého muže

Článek

Muž zemřel násilnou smrtí. „Z pitvy vyplynulo, že zemřel vlivem jednání druhé osoby. Neměl však na sobě známky bodných ani řezných ran, nebyl zastřelen. O život pravděpodobně přišel při nějaké potyčce,“ uvedl již dříve mluvčí.

Tělo leželo v trávě u cesty mezi olomouckými městskými částmi Holice a Nové Dvory. „Bylo přikryté modrou plátěnou textilií. Vypadalo jako zabalený balík,“ konstatoval po nálezu muže Hejtman.

Kriminalisté úmrtí Ukrajince zatím vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, nevyloučili však, že může být právní kvalifikace ještě změněna. „Krajští kriminalisté na případu pracují,“ dodal v pondělí mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Olomouci našli zabalenou mrtvolu muže

Mrtvola zatím neznámého muže, zabalená ve fólii, byla v úterý nalezena na okraji Olomouce. Zda se jednalo o násilnou smrt či nešťastník zemřel za jiných...

Výběr článků

Načítám