Hlavní obsah

Ředitel školy na Hodonínsku je podezřelý z obtěžování dítěte

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Ředitel školy v Ratíškovicích na Hodonínsku J. H. je podezřelý ze sexuálního obtěžování nezletilé osoby. Představitelé obce jsou z policejního prověřování, které se týká ředitele a radního z kandidátky KDU-ČSL, v šoku. Co a kdy se konkrétně mělo odehrát, je obestřeno mlčením. Případ policie šetří jako podezření z pohlavního zneužívání nezletilé osoby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policie skutečně prověřuje oznámení, konáme ve věci úkony trestního řízení. Žádné další informace k případu sdělovat nebudeme,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Na případ upozornil Hodonínský Deník. Sám ředitel věc nekomentuje.

Starostka obce Anna Hubáčková (KDU-ČSL) se o problému ředitele dozvěděla v pondělí, kdy ji vyhledali kriminalisté s informací o podezření ze sexuálního obtěžování.

„Já jsem na věc reagovala tím, že jsem se skutečností seznámila pedagogický sbor. Jak jsem se dozvěděla, ředitel odešel k lékaři a nastoupil do pracovní neschopnosti. Vedením školy jsem tedy pověřila zástupkyni ředitele,“ uvedla starostka. Svolala rovněž mimořádné jednání obecní rady a seznámila s případem kolegy radní.

Vyšetřování nesouvisí se školou

Samozřejmě starostku zajímalo, zda delikátní případ nějak souvisí s výkonem funkce ředitele školy. „Jediné, co k tomu vím, je, že se nemělo jednat ani o školní, ani o mimoškolní činnost. Případ, který policie prověřuje, se týká soukromí ředitele,“ řekla. Nasvědčuje tomu podle Hubáčkové i skutečnost, že kriminalisté neprováděli vyšetřovací úkony ve škole, o čemž by museli obec jako zřizovatele informovat.

Ředitel je se školou profesně spojený déle než čtvrtstoletí. Posledních dvanáct let je ředitelem a zařízení řídil ke spokojenosti obce. „Jeho činnost hodnotíme velmi dobře, až nadstandardně. Škola se rozvíjí, ředitel klade důraz na ekologii. Navíc se věnuje výuce i publikační činnosti,“ uvedla Hubáčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám