Hlavní obsah

Závidím lidem, kteří nevyzkoušeli drogy, prohlásil u soudu muž podezřelý z loupeží

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Sedm loupeží a krádeží má na svědomí sedmadvacetiletý Adam Němec, který stanul v pondělí před trestním senátem Krajského soudu v Ostravě. Za přepadávání seniorů v Ostravě a na Hlučínsku hrozí narkomanovi až dvanáct let vězení. Motivem jeho jednání údajně byl hlad a potřeba další dávky pervitinu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí obžalovaného muže z vazební věznice do jednací síně soudu.

Článek

Za vše můžou drogy. To se dalo vyčíst už jen z prvních slov, která muž u soudu pronesl. „Lituji dne, kdy jsem to zkusil. Všem lidem, kteří drogu nevyzkoušeli, závidím,“ začal muž svou výpověď.

V minulosti se podle svých slov dostal dvakrát do psychiatrické léčebny, a to kvůli drogám. U soudu také řekl, že u něj lékaři diagnostikovali schizofrenii. Předepsali mu léky, které ale později vysadil, protože si myslel, že je už zdravý.

Série přepadení osamocených starších lidí se dopustil již dvakrát soudně trestaný muž v létě minulého roku. Několikrát loupil v Ostravě, dvakrát před supermarketem v Hlučíně a jednou si svou oběť vyhlédl dokonce na hřbitově v Ludgeřovicích.

Ženám zlomil kosti

Osmasedmdesátiletou ženu tam povalil na zem a mezi hroby se s ní přetahoval o kabelku, kterou se mu podařilo nakonec ukořistit. Žena utrpěla rozsáhlé podlitiny a zhmožděniny a několik dní strávila v nemocnici.

Dalším dvěma seniorkám, které přepadl v Ostravě, dokonce způsobil zlomeniny. I proto se případem zabývá nikoliv okresní, ale krajský soud. Muži tak hrozí za čtyři loupeže a tři krádeže až dvanáct let vězení.

Hlavní líčení bude pokračovat až do čtvrtka, zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám