Hlavní obsah

V Brně explodoval plyn v kanalizaci

Právo, Novinky, mh, pko
Brno
Aktualizováno

Výbuch uzavřel v pondělí ráno několik ulic v Brně. V kanalizaci pod frekventovanou třídou Kapitána Jaroše totiž vybuchl nahromaděný plyn. Tlaková vlna doslova vystřelila do vzduchu kanálové poklopy. Celá ulice je bez elektrického proudu, hasiči museli evakuovat místní gymnázium a několik kanceláří, dohromady necelých pět stovek lidí. Nikdo se nezranil.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Rozbitá silnice po výbuchu plynu v Brně

Článek

Výbuch se ozval kolem půl osmé ráno. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jednalo se o výbuch v podzemí s požárem elektroinstalace. Jedno auto, které stálo hned vedle kanálu, je ohořelé nebo možná jen okouřené, to zatím nevíme. V současné chvíli hasíme požár v podzemí. Kdy bude provoz v ulici opět normálně otevřený, zatím nelze říci,“ konstatoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Uzavřená ulice v Brně

Poté, co hasiči zvládnou plameny, nastoupí na jejich místo plynaři, kteří musí zjistit, kudy plyn uniká a jak závadu opravit.

Plynaři při hledání místa úniku zatím čekají na těžkou techniku. „Náš odhad je, že dopoledne najdeme místo úniku a odpoledne to opravíme. Únik plynu je zajištěn, zatím právě kvůli lokalizaci neodpojujeme žádného zákazníka," řekl ČTK kolem 10.00 mluvčí společnosti RWE Pavel Zajíc.

Hasiči zřídili kvůli výbuchu speciální linku pro občany, kde se dozvědí aktuální informace. Volat mohou na číslo 950 640 605.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám