Hlavní obsah

Strážný v metru napomenul močícího mladíka, dostal do obličeje pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina mladíků na začátku ledna zaútočila na ostrahu metra Letňany poté, co byl jeden z nich bezpečnostním pracovníkem napomenut, aby nemočil do koše. Muž dostal podle zveřejněného videa několik ran pěstí a pak mládež utekla na autobus.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci v metru napadli strážného kvůli napomenutí Video: Policie ČR

 
Článek

Napadení se odehrálo 7. ledna kolem 21. hodiny. „Mladík po upozornění, aby přestal močit do koše, zaútočil na člena ochranky pěstí do obličeje. Do šarvátky se pak zapojil i další člen ochranky a dva muži, kteří předtím přijeli s agresorem metrem a evidentně patřili k sobě,“ popsal v sobotu mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Jeden z útočníků z metra

V šarvátce pak podle videa nejenže létaly pěsti, ale také kopy a dokonce se jednomu násilníkovi podařilo strážného svalit na zem a kopnout do horní části těla.

Foto: Policie ČR

Další podezřelí

Napadení přihlížel také mladý pár, který se s útočníky podle policie pravděpodobně znal a na videu vrávorá ze strany na stranu a v jednu chvíli se dokonce válí po zemi.

Celá skupina po potyčce s ostrahou odjela autobusem 195 směrem do Čakovic.

Foto: Policie ČR

Další podezřelí

„V případě, že někoho ze skupiny mladíků, kteří se zapojili do napadení, poznáváte, kontaktujte linku 158. Policisté by ocenili i svědectví mladého páru, který byl napadení přítomen,“ shrnul Daněk s tím, že útočníci jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví, za který jim hrozí dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám