Hlavní obsah

Podvodníci si hrají na tipaře, sázkařům prodávají „tutovky“

Právo, Jindřich Ginter

Sportovní sázkaři upozornili redakci Práva a Novinek.cz na podvodné internetové stránky a e-maily, kde je lidem servírován podmanivý příběh lehce získaných peněz ze zaručených tipů na fotbal a další sportovní klání. S tím, že když pošlou dva až tři tisíce korun, tak tipy získají také a ještě přispějí na dětské domovy. Nic z toho ale není doložitelné.

Foto: vojtovosazeni.eu

Internetová stránka Vojtovo sázení

Článek

Jde o stránky Vojtovo sázení na webu a Facebooku a o hromadně rozesílané e-maily nabízející otevřeně dokonce i tipy na podplacené zápasy.

Oboje spojuje stejné číslo účtu, kam mají důvěřivci peníze posílat. Na serveru youtube.com jsou amatérská videa, kde mladí aktéři nepřesvědčivě vyprávějí o tom, jak si díky tomu splnili své sny.

Jiná videa uživatelů, kterých je ovšem výrazně více, naopak varují před tím, že je to jen bohapusté tahání peněz z kapes sázkařů, a dokládají to zkušenostmi.

Snažili se mi prodat podplacené zápasy, které údajně na sto procent vyjdou
Jaroslav Zeman

„Před několika týdny mi začaly chodit e-maily ze stránky podplacenezapasy.com. Snažili se mi prodat podplacené zápasy, které údajně na sto procent vyjdou. Peníze jsem měl poslat na konkrétní bankovní účet. Poté mi přišel další e-mail ze stránky Vojtovo sázení. Text má velmi podobné znění a hlavně – peníze chtějí poslat na úplně stejný bankovní účet,“ napsal Právu Jaroslav Zeman.

Kouzlení s fakty na „svaté“ síti

V prvním případě e-mail za tipy na údajně zaplacené zápasy s kurzem 3,8 žádal 1800 korun, ve druhém dva tisíce za utkání s kurzem 3,5. Na první pohled je jasné, že se jedná o podvod. Ovlivňování sportovních utkání a sázení na ně je totiž trestný čin, který zde takto někdo otevřeně nabízí.

Čtenář si oba e-maily uložil. Když nyní zadáte stránku podplacenezapasy.com, je nefunkční. Nabídky na stránkách Vojtovo sázení ale běží pořád. Píše se zde příběh jakéhosi Vojty, který sázením pohádkově zbohatl a rád se se svými tipy podělí i s ostatními. Za zhruba tři tisíce. A že prý část ještě věnuje na dětské domovy.

Na celé věci je pozoruhodné, že reklamu na stránce Vojtovo sázení si přitom platí velké sázkové kanceláře
čtenář

„Na Vojtovo sázení jsem se registroval někdy na začátku října, kdy bylo oznámeno, že Premium tipy jsou zdarma. Falšování historie jeho tipů, jak je popsané ve videích na youtube.com, můžu potvrdit. Na celé věci je pozoruhodné, že reklamu na stránce Vojtovo sázení si přitom platí velké sázkové kanceláře,“ napsal redakci další čtenář.

Mnoho sázkařů si stěžuje na to, že když na facebookové stránky Vojtova sázení napíšou kritiku, tak je záhy vymazána.

Například výtěžek z nabídky Rychlý Šanghajský výdělek měl být věnován dětskému domovu. Ten měli podle sázkařů vybrat společně všichni účastníci akce.

„Žádné hlasování, jaký dětský domov bude vybrán, na webu ani Facebooku Vojtova sázení neprobíhá,“ konstatoval čtenář. Provozovatel stránek články o akci smazal. Na Facebooku je pouze článek, že pomáhá dětským domovům. Obecné konstatování, žádný konkrétní název. Když jsem se na Facebooku Vojtova sázení zeptal, který dětský domov peníze dostal, tak byl můj příspěvek bez odpovědi smazán,“ konstatoval čtenář.

Tajemný pan hansborg9999

Právo požádalo provozovatele stránek Vojtovo sázení o vyjádření prostřednictvím zde uvedeného e-mailu. Přišla anonymní odpověď.

„Provozovatelem portálu Vojtovo Sázení, domény i hostingu je pan Hans Borg. Moc rádi bychom se vyjádřili, ale my do interních záležitostí vůbec nevidíme. Musíte kontaktovat

pana Borga na e-mailu hansborg9999@gmail.com. S pozdravem e-mailová podpora vojtovosazeni.eu.“ Toho se nám dohledat nepodařilo.

Podle sázkařů, kteří podivný příběh sázkařských tipů sledují, a který zatím ale nebudí pozornost orgánů činných v trestním řízení, před tím, než byly stránky Vojtovo sázení promazány, byl jako jejich provozovatel uváděn Vojtěch K. a jeho brněnská s. r. o.

Reklama

Výběr článků

Načítám