Hlavní obsah

Cizinec skočil během vyjednávání s policií z okna, zasahoval i pyrotechnik

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rozsáhlé policejní manévry způsobil v neděli večer v centru Prahy cizinec, který v průběhu vyjednávání s policií vyskočil z okna hotelového pokoje. Ještě předtím ale stihl vznést několik výhrůžek, kvůli kterým musel na místo vyjet pyrotechnik.

BEZ KOMENTÁŘE: Hotelový pokoj po sebevraždě muže prohledával pyrotechnikVideo: Novinky

 
Článek

Vše začalo oznámením na tísňovou linku, že na parapetu ve 2. patře hotelu v Kateřinské ulici stojí nejspíš zdrogovaný cizinec. Přivolaní policisté a záchranáři začali s mužem ihned vyjednávat.

„Na místo vyrazil také policejní vyjednavač, který ve vyjednávání pokračoval,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Byli připraveni i hasiči se záchrannou plachtou, kterou ale nakonec nemohli použít, jelikož v místě byl dřevěný přístřešek. Vše se ale zvrtlo po více než hodině vyjednávání. Muž pronesl několik výhrůžek, poté prohlásil „udělal jsem, co jsem měl“ a skočil z okna dolů. Podle informací Novinek dopadl cizinec přímo na hlavu a utrpěl velmi vážná zranění.

Foto: Novinky

K hotelu přijel také pyrotechnik

Záchranáři muže převezli do nemocnice, kde v průběhu noci zemřel. „Šlo o vousatého muže s tmavší barvou pleti,“ řekl na místě jeden ze svědků.

Evakuace hotelu

„S ohledem na teroristické útoky v Paříži nemůže policie takovéto výroky podcenit, na místo byl proto přivolán speciálně vycvičený pes a také pyrotechnik, který pokoj prohledal,“ sdělil Novinkám velitel policie.

Policisté z hotelu evakuovali více než 100 lidí, ulici uzavřeli páskami. Hasiči museli do hotelu natáhnout hadice. Pokoj nejprve několikrát prohledal psovod se psem. Až poté do něj mohl vstoupit pyrotechnik.

„Žádný nebezpečný předmět nebyl v pokoji nalezen,“ dodal velitel policie, který tím zároveň ukončil celé bezpečnostní opatření.

Jeden z cizinců skončil na psychiatrii

Podle informací Novinek však záchranáři ve stejném pokoji nezasahovali v neděli poprvé. V pokoji měli bydlet tři cizinci. Už dopoledne u jednoho z nich museli zasahovat záchranáři, kteří ho převezli na psychiatrii.

„Jako doprovod s ním jel druhý z cizinců. Třetí zůstal v pokoji sám a způsobil pak celé tohle pozdvižení,“ popsal Novinkám důvěryhodný svědek, který si nepřál být jmenován.

Cizinec, který jel původně jako doprovod svého kamaráda na psychiatrii, se k hotelu pozdě večer vrátil. Když zjistil, co se stalo, začal před hotelem vyvádět. Držet ho muselo několik policistů a i jeho nakonec převezli záchranáři do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám