Hlavní obsah

Líbali jsme se a pak se navzájem svlékli, popisovala školačka sex s vychovatelem

– Klatovy
Právo, Patrik Biskup

„Začali jsme se líbat a pak se navzájem svlékli. Chtěli jsme to oba,“ tak popisovala před klatovským soudem 14letá dívka z dětského domova v Měcholupech, co se mělo odehrát v listopadu 2013 v pokoji pro nemocné chovance.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle státní zástupkyně tam měla pohlavní styk se svým o 33 let starším vychovatelem. Ten jakýkoli sexuální kontakt popřel a tvrdil, že dívku bral jako vlastní dceru a snažil se jí pomoci ze závislosti na drogách.

„Nejdříve jsme byli na vychovatelně a pak se přemístili na nemocničku, kde jsme se spolu vyspali. Bylo to dobrovolné, já s tím souhlasila,“ vypověděla dívka. S vychovatelem se pak prý dál společně intimně stýkali.

Dostávala dárky

„O prázdninách, o víkendech, když jsem byla na dovolence doma. Prostě jsme si zavolali, já nasedla k němu do auta a jeli jsme třeba do lesa,“ pokračovala dívka s tím, že od vychovatele dostávala i dárky.

„K Vánocům to byl třeba řetízek s křížkem a se srdíčkem nebo voňavky,“ dodala školačka. U soudu také vyšlo najevo, že vychovatel dívce posílal stovky SMS se sexuálním podtextem. Jedna z nich také zazněla u soudu: „Přeji ti pěknou šuk... noc.“

Za vulgární esemesky se 47letý pedagog omluvil. „Byla to velká chyba. Bouchly ve mně saze, psal jsem je ve velkém rozrušení, když jsem věděl, že holka tráví víkendy ve společnosti dealera drog. Na druhou stranu v těch esemeskách nebylo nic, co by neznala a v čem by nebyla zběhlá,“ hájil se muž.

Chtěl ji chránit

Snažil se být dívce co nejvíce nablízku, aby jí pomohl zbavit se závislosti na drogách. „Svěřila se mi, že s tím má problém a že to nezvládá. Vyhrožovala dokonce i sebevraždou. Říkala, že nemá nikoho, komu by na ní záleželo, komu se může svěřovat a o koho se může opřít. Snažil jsem se ji chránit, být jí nablízku. Myslel jsem si možná naivně, že s těmi drogami dá pokoj,“ vypovídal vychovatel, který měl děti na starosti pouze přes noc.

Připustil, že mu dívka přirostla k srdci víc, než bylo zdrávo. „Ať to vyzní jakkoli, dělal jsem to v domnění, že jí pomůžu. Bral jsem ji jako vlastní dceru, nehledal jsem v tom nic intimního,“ pokračoval ve výpovědi. Jediným fyzickým kontaktem podle něj byl polibek na tvář. „Dal jsem jí ho, když měla narozeniny,“ prohlásil před soudem.

Neví, proč ho obvinila

Proč ho chovanka obvinila ze sexu, nedokázal vysvětlit. „Žádnou averzi nebo nepřátelství jsem z její strany nepociťoval. Nejspíš šlo o mstu vůči mé manželce, která v dětském domově také pracuje jako vychovatelka. Ta je rázná a přísná, což se dětem nelíbilo. Ty dokážou být mstivé, jednou jste jejich nejoblíbenější vychovatel a za hodinu otočí o 180 stupňů a jsou vám schopny vrazit kudlu do zad. Když se jim znelíbíte, půjdou přes mrtvoly,“ naznačil svoji verzi vychovatel.

Postavila se za něho i jeho manželka. „Jsme spolu 30 let, je to velice hodný člověk, ani minutu jsem nevěřila, že by něco takového byl schopný udělat. Naopak, tady to, z čeho je obviněn, vždycky odsuzoval,“ prohlásila žena.

Matka nic netušila

Matka dívky u soudu uvedla, že netušila, kam až vztah její dcery s vychovatelem zašel. „Říkala mi, že si spolu píšou a volají si. Už mi ale bylo divné, že od něho dostala stříbrný řetízek se srdíčkem. Když jsem pak v jejím mobilu četla esemesky, které jí posílal, udělalo se mi z toho špatně. Na jednu z nich jsem panu vychovateli odepsala, ať nechá holku být a jestli je vůbec v pořádku. On mi odpověděl, že je to jinak, než si myslím. Chtěl se osobně setkat s tím, že mi to vysvětlí. To jsem odmítla a informovala o tom vedení dětského domova,“ sdělila pětatřicetiletá žena.

Po provalení aféry loni v březnu dívka z dětského domova utekla. Vrátila se až po několika měsících. Soud bude pokračovat výslechem znalkyně, která ve svém posudku potvrdila věrohodnost dívky. Vychovateli hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám