Hlavní obsah

Mladík, který chtěl dojet autem na Sněžku, dostal pokutu pět tisíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Správa Krkonošského národního parku uložila pokutu pět tisíc korun řidiči, který se na začátku května pokusil dojet autem na Sněžku. Na dotaz Novinek to v pátek uvedl mluvčí národního parku Radek Drahný. Čtyřiadvacetiletý mladík tehdy uvízl za Dolem Kovárna v zatáčce a pomoci mu museli hasiči.

Foto: Správa Krkonošského národního parku

Řidič se na Sněžku autem nedostal.

Článek

„S přestupcem jsme vedli správní řízení a uložili jsme mu pokutu 5 000 korun plus 1 000 korun správní poplatek,“ uvedl Drahný.

Doplnil, že řidič ještě pokutu nezaplatil a běží mu lhůta pro případné odvolání. Pokud by s uloženou pokutou nesouhlasil, přestupek bude řešit ministerstvo životního prostředí.

Foto: SDH Velká Úpa - Pec pod Sněžkou

Řidič se na Sněžku autem nedostal

Mladík se rozhodl absolvovat cestu na Sněžku ve fordu v neděli 3. května dopoledne a vybral si k tomu modrou turistickou stezku, která vede Obřím dolem. Cestu tvořenou kameny ale z pochopitelných důvodů nezvládl a uvízl. [celá zpráva]

Chtěl se předvést

Dobrovolní hasiči mu pak pomohli zpět na chodník a dohlédli na jeho cestu zpět ke kovárně. Tam už na něj čekali policisté, kteří mu uložili pokutu za nerespektování zákazu vjezdu. Samotnou jízdu první zónou národního parku předali k řešení právě jeho pracovníkům.

Foto: SDH Velká Úpa - Pec pod Sněžkou

Řidič se na Sněžku autem nedostal

Jak policisté později zjistili, mladík měl dva dny platný zákaz řízení. Hlídka na místě to však ještě nevěděla, protože úřad má 14 dní na to, aby policii informoval. Tento přestupek s ním policie nadále řeší.

Podle vyjádření řidiče, které poskytl deníku MF Dnes, byla jízda na nejvyšší horu frajeřina před kamarády, kteří pomlouvali jeho auto, jež v minulosti jezdilo rallye. Chtěl jim dokázat, že zvládne vyjet i Sněžku.

Reklama

Výběr článků

Načítám