Hlavní obsah

Modřiny se jí udělaly samy, hájí se muž, který měl ženu zbít a znásilnit

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brutální bití, výhrůžky smrtí a navíc ještě znásilnění. To všechno si musela podle obžaloby vytrpět devětatřicetiletá žena z Brna od svého o deset let staršího expartnera Ladislava Olšáka. Když měl ženu poprvé napadnout, vykázali ho z bytu policisté. O čtrnáct dní nato si na ni proto podle obžaloby počíhal, hodiny ji bil a nakonec ji znásilnil. Teď může jít až na 12 let za mříže.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ladislav Olšák před soudem tvrdil, že napadeným byl vlastně on.

Článek

Podle státní zástupkyně Olšák poprvé řádil loni na konci května v bytě, kam ho jeho bývalá přítelkyně pustila.

„Po rozepři ji fyzicky napadl, hodil po ní desku od stolu, škrtil a nadával jí s tím, že nemá na světě co dělat a že ji zabije. Když odešel na toaletu, žena zavolala na linku 158 a policisté muže z domu vykázali,“ prohlásila žalobkyně.

Jenže to neměl být konec – naopak. O dva týdny později měl Olšák na ženu čekat u jejího bytu. Když odemykala dveře, natlačil ji podle spisu dovnitř, kde začalo brutální mlácení.

Trpěla několik hodin

„Bil ji pěstmi do obličeje, pak ji povalil na zem, chytil za vlasy a bil jí hlavou do podlahy. Když se dostala k mobilu, rozbil jí ho. Poté se napadené podařilo dostat k noži, ale útočník jí zkroutil ruku a nožem jí mířil na hrudník. Po dalším bití ženu nakonec umyl, uložil, ale nedovolil jí svobodně se pohybovat,“ dodala žalobkyně s tím, že v posteli pak ženu ještě znásilnil.

Nešťastnici se podařilo utéci až po několika hodinách, kdy Olšák usnul.

Olšák se před soudem bránil, že ženu rozhodně nemlátil. Ta přitom skončila se dvěma zlomenými žebry, zlomeným nosem a četnými pohmožděninami.

„Ona je velice náchylná k modřinám, dělají se jí snad samy. Nikdy bych ji neuhodil a ona to věděla, proto si na mě troufala. To ona mě napadla, slovně i fyzicky, to nebylo poprvé. Ale v té půlce května už jsem si to nenechal líbit a hodil jsem po ní tou deskou, jinak nic,“ dušoval se Olšák.

Senát v čele s Jaroslavou Bartošovou by mohl verdikt vynést v červnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám