Hlavní obsah

Žhář řádil na Olomoucku, shořely tři chaty

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domašov nad Bystřicí

Žhář má pravděpodobně na svědomí požár tří chat, který hasiči likvidovali v sobotu v lesích za Jívovou ve směru na Domašov nad Bystřicí na Olomoucku. Dvě zcela lehly popelem, jedna z větší části. Nikdo nebyl zraněn. Škoda zatím nebyla vyčíslena. Právu to řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Na Olomoucku shořely tři chaty, zapálil je žhářVideo: HZS

 
Článek

Na likvidaci požáru se podle něj podílelo pět jednotek hasičů. „Událost nám byla nahlášena před sedmou hodinou večer. Nejprve hořelo na dvou místech, od sebe vzdálených vzdušnou čarou zhruba necelý půl kilometr. Na prvním jsme zapojili svou cisternu, na druhém využili v těsné blízkosti rybník, pomocí plovoucího čerpadla vytvořili hasební proud a v krátkosti tak zamezili většímu rozšíření požáru,“ uvedl mluvčí.

V průběhu hašení, jak dále informoval, byl potvrzen třetí požár, od uvedených míst vzdálený další dva kilometry. Plameny zde jako v prvním případě zcela pohltily celý dřevěný objekt. Všechny chaty byly půdorysně na ploše zhruba tři krát tři metry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám