Hlavní obsah

Policisté v Ústí zasáhli proti distributorům drog

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ve spolupráci se zásahovou jednotkou ústečtí policisté provedli domovní prohlídky kvůli drogám v domech v Chabařovicích a ústecké čtvrti Krásné Březno. Z nedovolené výroby a obchodu s drogami bylo obviněno celkem šest lidí, při razii v Krásném Březně zabavili policisté i řadu zbraní.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Zabavené zbraně při razii v jednom z domů v ústecké čtvrti Krásné Březno

Článek

Již od začátku roku členové takzvaného toxi týmu sledovali rodinný dům v Chabařovicích. „Měli jsme ověřeno, že v tom domě je varna,“ řekl vedoucí ústeckého územního odboru policie Vladimír Danyluk. Když si byli policisté jistí, že jsou v domě dva hlavní výrobci pervitinu, 9. března do domu vnikli členové zásahové jednotky.

Zadrženi byli tři lidé, dva z nich byli obviněni a skončili ve vazbě. Jednomu hrozí až desetileté vězení, protože již byl za drogový delikt trestán. „Z látek, které jsme při domovní prohlídce zajistili, by se dalo vyrobit zhruba 30 gramů pervitinu,“ uvedl Danyluk.

Další zátah policie následoval 18. března v obytném domě vedle nechvalně známé ubytovny Freedom v Krásném Březně. „Byly informace, že jsou tam drogy a měly by se tam nacházet i zbraně,“ řekl Danyluk. Při středečním zásahu policisté v domě nalezli takzvaná psaníčka s krystalickou látkou, zřejmě pervitinem.

Arzenál zbraní

V jednom z bytů byl nalezen celý arzenál zbraní, jako jsou nože, teleskopické obušky, mačety, hvězdice, ale i několik pistolí. U tohoto domu se loni odehrál incident, kdy si účty vyřizovaly dvě skupiny lidí. „Není každý den, kdybychom zajistili takové množství zbraní,“ podotkl Danyluk.

V Krásném Březně bylo zadrženo pět osob, čtyřem z nich bylo sděleno obvinění. Všichni jsou příslušníky jedné rodiny, na dva muže a jednu ženu byl podán návrh na vzetí do vazby. Kriminalisté nalezli také 43 tisíc korun ve sto- a dvousetkorunových bankovkách. U nalezených zbraní expertiza určí, zda se jedná o plynové, či opravdu ostré zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám