Hlavní obsah

Je to tady znovu. Na Hodonínsku se otrávil metanolem muž z Prahy

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Policie prověřuje výskyt podezřelého alkoholu na Hodonínsku, který souvisí s případem lednové hospitalizace muže z Prahy. Ten skončil v nemocnici s otravou metylalkoholem a vypověděl, že jej měl získat na Hodonínsku.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Ilustrační foto

Článek

„Díky rychlému zákroku a odborné péči lékařů je muž nyní již zcela zdráv. Policie České republiky v současné době prověřuje veškeré okolnosti tohoto případu. Čekáme na výsledky expertiz zajištěné tekutiny,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Podrobnosti k případu policie tají.

„Z taktických důvodů nebudeme zveřejňovat další podrobnosti.  Žádný jiný případ otravy tohoto typu na Hodonínsku neevidujeme. Obecně však platí zásada nekonzumovat alkohol nejasného původu,“ dodala mluvčí.

Apeluje na obezřetnost při nákupu lihovin, protože z předchozí kauzy se stále ještě nepodařilo dohledat nemalé množství pančovaného lihu.

Hodonínsko, respektive Veselí nad Moravou, bylo místem, kam se v září 2012 nejdříve rozšířila metanolová aféra. Muže s otravou měli ve znojemské nemocnici, jednalo se ale o člověka, který závadnou lihovinu vypil na severu Moravy. Devětadvacetiletý Martin Huňka ale popíjel pár desítek metrů od svého domova, ve veselském pohostinství „U Stovky“.

O dvanáct dní později zemřel. Jeho kamarád, který pil rum s ním, vypil poloviční dávku alkoholu, a protože jej kombinoval s jiným, přežil. Okresní soud v Hodoníně v současnosti případ řeší, na lavici obžalovaných sedí majitelka pohostinství a tři muži, kteří měli závadný alkohol dodat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám