Hlavní obsah

Cizinec kradl registrační značky, pak s nimi tankoval bez zaplacení

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Kradenými registračními značkami se po sobě snažil zamést stopy 27letý cizinec, který u několika čerpacích stanic na Chebsku natankoval palivo a ujel bez zaplacení. Policisté pachatele v únoru dopadli. Muži nyní hrozí dvouleté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na různých parkovištích na Ašsku během ledna odcizil z několika osobních vozidel registrační značky, ty si nasadil na své vozidlo a následně přijel k čerpacím stancím, od kterých po natankování odjel bez zaplacení,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Klec spadla 30. ledna, kdy muž stejným způsobem natankoval na benzince v Aši. Přivolaná policejní hlídka auto vypátrala v Okružní ulici.

Narazil do policejního vozu

„Cizinci zablokovali služebním vozidlem výjezd. Ten se však policistům snažil z místa ujet. Začal couvat, dostal s vozidlem smyk a narazil do policejního vozu,“ sdělila Krejčí.

Strážci zákona poté muže z auta vytáhli, zajistili ho a provedli u něho orientační test na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin. Způsobená škoda činí 11 tisíc korun.

Zadrženého cizince kriminalisté tento týden předali Okresnímu soudu v Chebu s návrhem na trest za spáchání pokračujícího přečinu krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám