Hlavní obsah

Mladíka hledali v noci po horách, ležel na kraji obce podchlazený

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silně podchlazeného a vyčerpaného devatenáctiletého mladíka z Deštné v Orlických horách našli v sobotu ráno na okraji obce. Záchranáři z horské služby a policisté po něm v noci z pátku na sobotu pátrali, když nepřišel domů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rodiče nahlásili jeho pohřešování v půl třetí v noci s tím, že už dávno měl dorazit domů. „Sami jej už asi hodinu hledali po celé obci. Dokonce našli i svědky, kteří jejich syna viděli kolem čtvrt na dvě přímo v Deštném. Tam ale jeho stopa končila a domů už nedorazil,“ uvedl Jan Pochobradský z Horské služby Orlické hory. Mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková řekla pro ČTK, že mladík byl s nejvyšší pravděpodobností opilý.

Záchranáři povolali do akce dva psovody se psy a s nimi vyslali další dva členy horské služby. Po hodině pátrání se přidali policisté a hasiči z Deštného i několika dalších obcí.

Až okolo půl páté se podařilo mladíka najít. „Ležel na okraji Deštného, zcela vyčerpaný a podchlazený. Členové horské služby jej proto zabalili do izotermické fólie a obložili vyhřívacími dečkami,“ sdělil mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman s tím, že poté mladíka převezli na stanici horské služby, kde jej předali zdravotníkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám