Hlavní obsah

V kanceláři v Praze 6 začalo hořet, oheň pohltil celou střechu budovy

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu bývalých mrazíren v Praze 6 vypukl v noci na sobotu rozsáhlý požár. Hořet začalo v jedné z kanceláří, plameny se ale později rozšířily na celou střechu budovy.

BEZ KOMENTÁŘE: Rozsáhlý požár budovy v Praze 6Video: Novinky

 
Článek

K hlášenému požáru kanceláře vyjely dvě jednotky pražských hasičů společně s policisty v sobotu časně ráno do Přerušené ulice v Praze 6. Hasiči po svém příjezdu začali bojovat s požárem, který se mezitím rozšířil i do několika dalších místností.

Než stačili hasiči plameny zcela zlikvidovat, rozšířil se požár prakticky na celou střechu budovy. Velitel zásahu vyhlásil III. stupeň požárního poplachu. Na místo postupně vyjelo několik jednotek pražských profesionálních i dobrovolných hasičů. O pomoc byli požádáni také jejich kolegové ze Středočeského kraje a drážní hasiči SŽDC.

Boj trval až do rána

S plameny bojovali pomocí několika vodních proudů, mimo jiné také ze tří automobilových plošin. I přesto ale požár stihl zničit celou střechu budovy.

„Hořely kanceláře a střecha administrativní budovy o půdorysu 20 x 40 metrů. Podle prvotních informací se bude vzniklá škoda pohybovat minimálně okolo 10 miliónů korun,“ řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Likvidace požáru trvala hasičům do rána. V průběhu dopoledne by měli na požářiště vyrazit vyšetřovatelé společně s kriminalisty. Příčina požáru zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám