Hlavní obsah

Mladistvý prostitut si ročně přišel na více než 300 tisíc

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V kauze homosexuální prostituce mladistvých vypovídal ve čtvrtek u pražského městského soudu první z chlapců, kteří se za úplatu scházeli v letech 2012 a 2013 v pražských bytech s movitými cizinci. V případu je z kuplířství obžalován Václav Dimitrov, který mladíkům domlouval klienty. Z výslechu chlapce mimo jiné vyplynulo, že si dokázal během zhruba roku vydělat minimálně 300 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kámoš mi říkal, že chodí s cizinci na pokoj. Ptal se mě, jestli to nechci dělat taky, že můžu mít dobrý peníze,“ vypověděl dnes šestnáctiletý chlapec. Na pokojích jeho kamarád před muži masturboval a dostával za to asi šest set korun. S Dimitrovem ho jeho kamarád seznámil za nějaký čas. Svého kamaráda Dimitrovovi představil a řekl, že už mu bylo patnáct let, i když to ještě nebyla pravda.

Scházeli se ve fastfoodech

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dimitrov jej následně seznamoval s několika cizinci, kteří vystupovali pod jmény Michael, Jürgen nebo Peter. Setkávali se především v pražských fastfoodech, kde se nejprve seznamovali. „Bavili jsme se, co dělám ve volném čase, jaká auta se mi líbí nebo jaké mám rád značky telefonů,“ popsal setkání hoch. Z restaurace pak odešli do hotelového pokoje nebo i bytu. Chlapec popsal vývoj schůzek se staršími muži v průběhu času.

„Nějaký líbání proběhlo, navzájem jsme masturbovali, trochu se mazlili. Pak mi dal pět set korun,“ řekl chlapec. Dimitrov po něm po schůzce chtěl nějaké peníze, aniž by řekl proč. Chlapec si domyslel, že je chce patrně za zprostředkování.

Jak se postupně intimnosti stupňovaly, dostával chlapec i více peněz. Za orální sex a vzájemnou masturbaci dostával osm set až dva tisíce korun. „Od Tonyho (jednoho z obžalovaných, Francouze Tanguy Marie Fanneau de la Horie) jsem dostal dva tisíce. Vencovi (obž. Dimitrov) jsem dal dvě kila. Víc jsem mu dávat nechtěl, protože to byly moje peníze, já jsem si je vydělal,“ prohlásil mladík. Muži si podle něj jeho věk neověřovali, prý to bylo o důvěře.

300 tisíc za schůzky

Po nějaké době se seznámil s dalším z obžalovaných, Michaelem Jamesem Murphym. U něj byl podle svého odhadu zhruba třicetkrát. Murphy mu za schůzku - i pokud k žádné formě sexu nedošlo - dával podle chlapcových slov 10 tisíc korun. Murphy vzal chlapce i do zahraničí.

„Nabídl mi, jestli bych jel do Švýcarska, tak jsem řekl, že jo,“ uvedl mladík. Do Švýcarska jej odvezl jeden z obžalovaných, David Chod, který při setkáních figuroval jako tlumočník. „Bydlel jsem s Michaelem na pokoji. Dostal jsem za to asi 23 tisíc. Tisíc jsem dal Dimitrovovi,“ popsal zahraniční cestu hoch. Peníze prý utrácel za telefony a oblečení, jeho rodiče si prý ničeho nevšimli.

Dělal to dobrovolně

Schůzky přerušila až policie, svým zásahem v říjnu 2013, přímo během jednoho setkání chlapce s Murphym.

„Nikdo mě nenutil, nedělal jsem to pro nikoho. Dělal jsem to pro sebe,“ řekl na konci pětihodinového výslechu chlapec. Soudkyně poté hlavní líčení přerušila.

Obžaloba viní Dimitrova s Chodem z organizování prostituce, za což jim hrozí až dvanáct let vězení. Dalším třem obžalovaným cizincům - de la Horiemu, Murphymu a Jürgenu Volker Heckeovi- hrozí dva roky za mřížemi za svádění k pohlavnímu styku.

Cizinci se shodují na tom, že neznali skutečný věk chlapců, de la Horie připustil, že se o něj měl důkladněji zajímat. Dimitrov při dřívějším jednání prohlásil, že mu chlapci úmyslně o svém skutečném věku lhali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám