Hlavní obsah

Policie obvinila muže kvůli kupčení s hlasy v Lovosicích

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Kriminalisté obvinili padesátiletého muže z kupčení s hlasy voličů v Lovosicích na Litoměřicku. Hrozím mu za to až tříletý pobyt za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve zkráceném přípravném řízení jsme muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření přípravy a průběhu voleb a referenda,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Obviněný měl podle ní před komunálními volbami nakupovat hlasy v místní ubytovně, ve které žijí převážně sociálně slabí občané. Podezření na nekalé praktiky se objevilo již v průběhu voleb. Na policii se proto postupně obrátili představitelé tamních politických stran a hnutí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bylo jim podezřelé, že si lidé z ubytovny chodili vyzvedávat volební lístky na radnici, kde mají někteří z nich hlášené trvalé bydliště. Jindy si totiž nevyzvednou ani poštu.

Další podezření na Ústecku 

Obyvatelům ubytovny měl údajně už před komunálními volbami někdo nabízet odvoz k volebním místnostem a až 500 korun za hlas.

Podle Bartošové není vyloučené, že obvinění z manipulace voleb padnou i v dalších městech v Ústeckém kraji. „Úkony trestního řízení byly již zahájeny také v Rumburku, Šluknově, Chomutově a Litvínově,“ upřesnila mluvčí.

V Bílině, Kadani a Malém Březně na Mostecku policisté obdobná podezření nadále prověřují. Naopak odložili případ z Ústí nad Labem. Na sídlišti Mojžíř prověřovali informace o možném kupčení s hlasy pro ODS. „Nezjistili jsme, že by k něčemu takovému docházelo, proto jsme prověřování ukončili,” doplnila Bartošová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám