Hlavní obsah

Muž přítelkyni znásilnil kvůli rozchodu, dostal pět let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krajský soud v Brně poslal na pět let za mříže 25letého Jakuba Stehlíka, který znásilnil svou přítelkyni ve chvíli, kdy mu řekla o rozchodu. Mladý muž se na ni vrhl, svázal ji, rozřezal jí spodní prádlo, řízl ji nožem do stehna a brutálně ji znásilnil. Soud násilníkovi navíc uložil sexuologickou léčbu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jakub Stehlík před soudem odmítl jakoukoli vinu.

Článek

K útoku došlo před dvěma lety na konci května v jednom ze znojemských bytů. „Když mu oznámila, že se s ním rozchází, obžalovaný zamkl pokoj, a když žena začala volat o pomoc, povalil ji na postel, lepicí páskou jí zalepil ústa a svázal jí nohy a ruce,“ popsala útok v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Po tomto údajném znásilnění podala poškozená trestní oznámení až po čtyřech měsících.
advokátka odsouzeného

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stehlík poté ženě roztrhal halenku, nožem jí rozřezal podprsenku a kalhotky, přičemž svázanou ženu řízl do stehna. Pak nalil nebožačce vodku do očí a poté ji dvakrát znásilnil. Ženu nakonec osvobodil až bratr útočníka, kterého z vedlejšího pokoje přilákal neznámý hluk.

„Ženinu výpověď podpořili i další svědci, kteří viděli její psychický a fyzický stav po útoku. Podle znalců je její výpověď věrohodná,“ upozornila státní zástupkyně s tím, že znalci naopak shledali u Stehlíka sadomasochistické sklony.

Svěřila se na Facebooku 

Sám obžalovaný rezolutně odmítl jakékoli násilí. „Ten den měli normální pohlavní styk. Po tomto údajném znásilnění podala poškozená trestní oznámení až po čtyřech měsících, nenavštívila lékaře, nevyžádala si ošetření. Ke znásilnění tak, jak ho popsala, mohlo navíc jen těžko dojít, když měla svázané nohy,“ tvrdila Stehlíkova obhájkyně.

Senát v čele s Tomášem Kurfiřtem ale upozornil, že napadená žena se se zážitkem hned druhý den svěřila na Facebooku bratrovi útočníka a jasně mu řekla, co se stalo a že je to věc, za kterou by mohl jít Stehlík do kriminálu.

„Nemusela ho nijak přesvědčovat, vysvětlovat mu situaci, protože on ji po znásilnění našel a viděl, v jakém byla stavu. Její výpověď je přímý důkaz, další důkazy vinu obžalovaného jen potvrzují,“ vysvětlil Kurfiřt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám