Hlavní obsah

Chcete příběh? Dejte 100 tisíc, říká nevlastní otec útočnice ze Žďáru

O sto tisíc korun v hotovosti za poskytnutí informací veřejnosti si ve středu řekl partner ženy z Karvinska, jejíž dcera zaútočila ve Žďáru nad Sázavou na studenty a jednoho z nich ubodala. O peníze si řekl muž redaktorovi Práva v telefonátu s tím, že po složení částky odvypráví spolu s matkou pachatelky celý příběh schizofreničky a zajistí i exkluzivitu na informace. Redakce za tyto informace odmítla zaplatit.

Nevlastní otec útočnice ze Žďáru si říká o 100 tisíc korunVideo: Právo

 
Článek

Právo kontaktovalo matku schizofreničky během středy na jejím mobilním telefonu několikrát. Žena s redaktorem nejprve komunikovat odmítla. „Nezlobte se, ale od rána mi zvoní telefon. Nic vám neřeknu, je to pro mne stresová situace a jsem ráda, že vůbec žiju,“ řekla matka šestadvacetileté ženy obviněné z vraždy.

Po dvou hodinách ale redaktora ze stejného telefonního čísla kontaktoval muž, který se představil jako přítel matky obviněné a řekl, že je ochoten se na dané téma setkat. „Vy máte zájem o ten příběh? Samozřejmě že se můžeme sejít tady, kde bydlíme, ale bude to hodně drahé,“ řekl. Na dotaz, co si pod pojmem drahé představuje, řekl částku 100 tisíc korun. „V tom případě budeme ochotni mluvit,“ dodal.

Příběh je to zajímavý a budete mít exkluzivní práva, nikdo jiný to nedostane.
nevlastní otec pachatelky

To, že některá média nabízejí peníze za poskytnutí informací různého charakteru, bývá časté. Výjimečné je ale to, že se příběh snaží zpeněžit někdo z okruhu pachatele, v tomto případě partner matky duševně nemocné ženy.

Na dotaz, zda mu nepřipadá neetické snažit se vydělat na neštěstí, které způsobila osoba z jeho blízkého okruhu, volající řekl: „Ale příběh je to zajímavý a budete mít exkluzivní práva, nikdo jiný to nedostane.“

Poté, co redaktor v závěru telefonátu zaplatit odmítl, se rozloučil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám