Hlavní obsah

Při požáru seníku uhořely na Olomoucku čtyři krávy

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Čtyři krávy uhořely v noci na pondělí při požáru seníku v Újezdu u Uničova na Olomoucku. Dalších 38 krav se hasičům podařilo vyvést do bezpečí. Při požáru vznikla škoda za tři milióny korun. Právo o tom v pondělí informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru seníku uhořely čtyři krávyVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár byl podle ní hasičům nahlášen v 0.20 hodin. Seník měl betonovou konstrukci a rozměry asi 100 x 30 metrů.

„Seno bylo uskladněno asi ve dvou třetinách seníku, na poslední třetině byly ustájeny krávy. Hasiči po příjezdu začali ihned s evakuací všech 42 krav, z nichž čtyři požár nepřežily,“ konstatovala mluvčí. Požár zasáhl asi polovinu seníku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zničil v seníku i nakladač.

V průběhu likvidace požáru velitel zásahu povolal další dvě profesionální jednotky, a to hasiče s výškovou technikou a hasiče z požární stanice v Olomouci s cisternou.

„Na místo se dostavil také majitel seníku, který po dohodě s velitelem zásahu rozhodl, že se nechá pod kontrolou vyhořet. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ dodala Hacsiková.

Požár kromě sena a konstrukce seníku zničil i zaparkovaný nakladač. Co bylo příčinou jeho vzniku, je dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám