Hlavní obsah

Dejte mi milión, nebo dívce ublížím a chlapce zabiju, vydíral zadržený muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie ve středu zadržela muže, který je podezřelý, že vydíral zaměstnance ministerstva průmyslu a obchodu, jimž zanechal anonymní dopis s hrozbou, že fyzicky ublíží holčičce a zabije malého chlapce, pokud nedostane milión korun. Policisté muže zajistili v Hostivařském parku na místě, kde si měl peníze vyzvednout. Hrozí mu osm let vězení.

Podezřelého policisté zadrželi v pražském Hostivařském parkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Zaměstnanci ministerstva našli vyděračský dopis ve vestibulu úřadu za vstupními dveřmi. Neznámý autor v něm uváděl, že požaduje částku jeden milión korun, kterou si chce vyzvednout v jednu hodinu odpoledne na konkrétním místě v Hostivařském parku. Hrozil, že pokud nebude jeho požadavek splněn, je připraven fyzicky ublížit malé holčičce, a malého chlapce rovnou zabít.

„Zaměstnanci ministerstva na nic nečekali a o této události informovali policisty, kdy celý případ začali okamžitě prošetřovat kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu. Ti samozřejmě provedli ve zmiňovaném lesoparku odpovídající opatření, díky kterému pisatele dopisu zadrželi hodinu před avizovaným termínem předání,“ sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Pětadvacetiletý mladík podle něj poté skončil na služebně, kde mu vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu vydírání, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

„Při výslechu navíc kriminalisté zjistili, že se obviněný popsaného jednání nedopustil poprvé. Obálky s vyděračským textem stejným způsobem doručil v minulosti na různé úřady už celkem dvakrát,“ dodal Hulan s tím, že v jednom případě požadoval rovněž milión, ve druhém pak „pouze“ pět set tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám