Hlavní obsah

Zdravotní sestru, která měla podat těhotné ženě dezinfekci místo glukózy, obvinila policie

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlová
Aktualizováno

Policie ukončila prověřování úmrtí dvaatřicetileté ženy, která v červnu zemřela po požití dezinfekce. Tu omylem dostala v soukromé lékařské ambulanci v Orlové na Karvinsku. Kvůli tragické záměně glukózy za smrtící roztok policie obvinila zdravotní sestru, ta látky zaměnila.

Foto: Pavel Karban, Právo

Areál nemocnice v Orlové

Článek

Zdravotní sestra měla podle obvinění podat těhotné pacientce směs fenolu a kafru, která je známá pod názvem Chlumského roztok. Ten se přitom používá jako antiseptikum nebo dezinfekce.

Informaci o zahájení trestního stíhání zveřejnila Česká televize na základě anonymního zdroje blízkého vyšetřování. Policie to ale zatím oficiálně nepotvrdila, čeká na souhlas havířovského státního zastupitelství.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Těhotná žena přišla do diabetologické nemocnice v Orlové na běžné vyšetření. Po vypití roztoku odešla domů. Když zdravotní sestra zjistila, co se stalo, zalarmovala policisty, kteří nastávající maminku našli v jejím domově již bez známek života. Pacientka po sobě zanechala pětiletého syna.

Policie případ vyšetřovala jako usmrcení z nedbalosti, za což pachateli hrozí šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám