Hlavní obsah

Německý motorkář se řítil Znojemskem rychlostí 220 km/h

Novinky, mik

Policie pokutovala v pátek v poledne německého motorkáře (52), který se řítil od obce Lechovice směrem na Brno rychlostí 220 km/h. Na místě zaplatil kauci deset tisíc korun. Za riskantní a bezohlednou jízdu hrozí muži zákaz řízení na území České republiky po dobu šesti měsíců až jednoho roku, uvedla mluvčí jihomoravské policie Lenka Drahokoupilová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Upozornil na sebe rychlou jízdou a zakázaným předjížděním. V úseku mezi křižovatkou na obec Mackovice a obcí Kašenec jel rychlostí 220 km/h a předjížděl ostatní vozidla v místech, kde je to dopravním značením zakázané,” uvedla Drahokoupilová.

Dvaapadesátiletého Němce řídícího motocykl značky Kawasaki s německou registrační značkou dostihl policista na motorce. Následně mu sdělil přestupek, kterého se řidič dopustil.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o cizince a k projednání přestupku by se nemusel dostavit, na místě jsme mu uložili kauci deset tisíc korun,”  řekla Drahokoupilová.

Němec bude předvolán k přestupkové komisi, která mu může udělit pokutu až 10 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel v Česku na dobu šesti měsíců až roku. Pokud se ke komisi nedostaví, jeho kauce propadne.

Reklama

Výběr článků

Načítám