Hlavní obsah

Nejasnosti kolem nehody na Prachaticku: Cizinci mohli skočit z viaduktu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice
Aktualizováno

Policisté v pondělí upřesnili okolnosti havárie, při níž v neděli večer údajně srazil dosud neznámý řidič 37letou Nizozemku a 51letého Belgičana na vozovce mezi Hliništěm a Strážným na Prachaticku. Již bezvládné tělo ženy následně přejel další řidič, který přivolal pomoc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místě byly nalezeny dvě osoby, u kterých již bohužel mohli záchranáři konstatovat pouze smrt. Následným prověřováním policisté zjistili totožnost osob, jedná se o cizince. Policisté nyní prověřují, jak k tragické události došlo, pracují s několika verzemi,“ sdělila Právu mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Jednou z vyšetřovacích verzí je podle informací Práva také to, že pár mohl spáchat sebevraždu skokem z blízkého viaduktu. Již mrtvou ženu tak přejel řidič, který následně přivolal pomoc.

Policie však stále prověřuje také první možnost. Počítá s tím, že pár zabil jiný řidič, který odjel směrem na Strážné a Německo.

Policisté žádají svědky, kteří událost viděli, popřípadě zahlédli dvě osoby u zmíněné komunikace nebo na silničním nadjezdu, aby volali na linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám