Hlavní obsah

Škody po požáru pekáren u Kladna jdou do desítek miliónů

Kladno

Škody po požáru v areálu pekáren La Lorraine na okraji Kladna se předběžně odhadují na 50 miliónů korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření, řekla v sobotu ráno mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Záchranáři museli ošetřit osm lidí, kteří se nadýchali kouře. Šest z nich převezli do kladenské nemocnice k dalšímu vyšetření.

Foto: Matěj Říha, ČTK

Jedenáct hasičských jednotek zasahovalo v pátek u požáru dvoupatrové budovy, která od rána hořela v areálu tuzemské pobočky belgické pekárenské skupiny La Lorraine na okraji Kladna.

Článek

Hasiči k zásahu vyjížděli v pátek v devět dopoledne. V areálu hořela dvoupatrová budova, která spojuje objekty vrátnice do areálu a nový mrazák na pečivo, jenž je údajně největší v Evropě. V hořící budově byl také uskladněn polystyren. Hasiči dostali požár pod kontrolu po jedenácti hodinách, kdy postupně začaly odjíždět některé jednotky.

"Přesto požářiště zůstalo po celou noc pod dohledem a termokamerou se vyhledávaly možná ohniska ohně," popsala mluvčí hasičů. Až do rána platil třetí stupeň požárního poplachu. Podle Kostkové se na místě vystřídalo 32 hasičských jednotek.

Mrazák za půl miliardy

Společnost výstavbu obřího mrazáku za půl miliardy korun dokončila vloni. Do mrazáku se vejde 27 tisíc palet se zbožím. Podobný sklad má koncern jen v Belgii, ale menší.

"Díky profesionálnímu zásahu hasičů se podařilo uchránit od poškození novou budovu velkokapacitního mrazicího skladu a také většinu důležitých výrobních prostor," řekl ředitel tuzemské pobočky firmy La Lorraine Josef Láska.

O požáru byl informován kladenský magistrát a na místě zasahovala také chemická laboratoř, která monitoruje ovzduší. V pátek v podvečer také částí Kladna projíždělo auto městské policie, která upozorňovala, aby lidé zbytečně neotvírali okna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám