Hlavní obsah

Plameny vyhnaly z domu na Karvinsku 36 lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Škodu za dva a půl miliónu korun způsobil požár, který v neděli večer zachvátil dvoupatrový bytový dům v Orlové-Porubě na Karvinsku. Kvůli ohni muselo být z domu s pěti vchody evakuováno 36 lidí. Příčina požáru zatím není jasná.

Hasiči zlikvidovali požár střechyVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Požár vznikl zhruba ve čtvrt na devět večer. Na místo vyjely čtyři jednotky profesionálních hasičů i dobrovolní hasiči z okolí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči z domu evakuovali 36 lidí

„Hasiči museli evakuovat z části domu celkem 36 osob. Někteří lidé odešli k příbuzným a přátelům, další využili teplo a teplé nápoje ve velkém hasičském evakuačním autobusu, který přijel ze stanice v Ostravě-Zábřehu. Tři rodiny byly ubytovány v hotelovém domě Impuls,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči z domu evakuovali 36 lidí

Sedlová střecha hořela zhruba na ploše 150 metrů čtverečních. „Oheň dostali hasiči pod kontrolu již za hodinu, a to s pomocí dvou automobilových plošin. Pak pokračovalo rozebírání a dohašování střechy a také odvětrávání budovy pomocí přetlakové ventilace. Jednotky odjížděly na své základny již po desáté hodině večerní,“ dodal mluvčí. Do pondělního rána tam ještě zůstala na kontrolu požářiště jednotka místních dobrovolných hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám