Hlavní obsah

Policisté nalezli pohřešovanou holčičku, rodiče ji 17 hodin nehledali

Pražští policisté nalezli devítiletou dívku, kterou hledali od pátečního večera. Rodiče ji naposledy viděli v pátek ráno při odchodu do nedaleké základní školy. Nalezena byla v sobotu, před druhou hodinou ranní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do pátrání se zapojili kriminalisté pátrači, ale také policisté stálých výjezdových skupin obvodního a krajského ředitelství, speciální pořádkové a pohotovostní motorizované jednotky.

„Vzlétnout byl připraven i vrtulník s termovizí. Zároveň byly o pohřešování nezletilé informovány všechny policejní služebny na celém území hlavního města, a to do čtyř minut od přijetí oznámení, stejně jako všechny hlídky v terénu,” sdělil tiskový mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

O pátrání policie informovala i strážníky a pracovníky dopravního podniku. Kriminalisté nejprve prověřili příbuzné a známé rodiny a spojili se i s pedagogy dívčiny základní školy, kteří jim poskytli spoustu podrobných informací.

Poměry v rodině se budou zkoumat

Desítky policistů propátraly oblast Hloubětína až po Kyjský rybník. Holčičku se nakonec podařilo najít v pořádku a zdravou ve tři čtvrtě na dvě ráno v domácnosti jedné ze známých rodiny. Ta policisty překvapila sdělením, že o tom, že dívka u ní přespí, rodiče věděli, což potvrdila i sama holčička.

Vypátráním dítěte případ nekončí. „Policisté se ve spolupráci s pracovníky orgánu sociální právní ochrany dítěte budou zajímat především o to, zda dívenka vyrůstá v odpovídajícím prostředí, nebo proč jí rodiče začali postrádat až po téměř sedmnácti hodinách od chvíle, kdy jí viděli naposledy,” podotkl Hulan. Policisté budou také zjišťovat, zda nebylo, či není vůči holčičce pácháno jakékoliv protiprávní jednání, a to ať přestupkového, nebo dokonce trestného charakteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám