Hlavní obsah

Prodavač předváděl v Šumperku zbraň, kulka zranila kolemjedoucí řidičku

Právo, mhr
Šumperk

K velké tragédii mohlo dojít v Šumperku, když tam prodavač v obchodu se zbraněmi předváděl zákazníkovi střelnou zbraň. Vyšel z ní výstřel a kulka zranila na noze mladou řidičku kolem projíždějícího auta. Jen o několik centimetrů minula hlavu její půlroční dcery, kterou vezla v tzv. vajíčku na předním sedadle.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v pátek 13. prosince na Temenické ulici. „Prodavač kolem 11. hodiny předváděl zákazníkovi střelnou zbraň. Přitom z ní vyšel náhodný výstřel. Kulka prošla oknem, zasáhla kolem projíždějící auto a lehce zranila řidičku,“ řekl Právu v pátek krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Žena sice při jízdě kolem obchodu ucítila tupou bolest ve stehně, ale neuvědomila si, co se stalo. Přišla na to až doma, když zjistila zranění. Následně našla i kulku. „Večer se pak dostavila na policii s tím, že byla postřelena,“ uvedl mluvčí.

Kulka, která provrtala plech auta, uvnitř jen o pár centimetrů minula půlroční holčičku. Prošla kolem tzv. vajíčka, v němž se na předním sedadle vezla.

Policie potřebuje vyslechnout nakupujícího 

Léčba zraněné ženy potrvá zřejmě nejméně šest týdnů. Policie případ kvalifikovala jako přestupek proti zákonu o zbraních a střelivu. „Chtěl bych zdůraznit, že zatím, protože celý případ je dosud ve stadiu šetření, a tak nemohu vyloučit, že nedojde ke změně právní kvalifikace,“ konstatoval Bednařík.

Policisté podle něj nyní hledají zatím neznámého zákazníka, kterému prodavač zbraň předváděl. „Potřebujeme jej vyslechnout. Prověřujeme výpověď prodavače a musíme také vyčkat na závěrečnou lékařskou zprávu. Pak celý případ budeme moci uzavřít,“ dodal policejní mluvčí. Vše však zatím nasvědčuje tomu, že ze strany prodavače nešlo o úmyslné jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám