Hlavní obsah

V Jizerských horách zemřel v noci senior

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecký kraj
Aktualizováno

Bez známek života na okraji louky nedaleko Raspenavy našli v sobotu záchranáři sedmdesátiletého muže. Nezvěstného, který se v pátek vydal z osady Peklo do Raspenavy, celou noc hledali záchranáři Horské služby, hasiči i policisté. Přivolaný lékař u muže ležícího u elektrického ohradníku už jen konstatovat smrt.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Muž byl místní, podle našich informací měl jen přecházet mezi Peklem a Raspenavou, do cíle však nedorazil. Vzhledem k nepřehlednému terénu jsme proto do akce ihned vypravili šest psů s psovody naší kynologické brigády z Jizerek a Krkonoš,“ uvedl René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Dodal, že do akce se také zapojilo dalších dvacet profesionálních i dobrovolných členů Horské služby. Pátrání ztěžovalo i deštivé počasí.

Okolnosti úmrtí nyní vyšetřuje Policie ČR. „Nebyly nalezeny žádné známky násilí. Přesnou příčinu úmrtí určí soudní pitva,“ uvedla mluvčí policie v Libereckém kraji Ivana Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám