Hlavní obsah

Zneužila důvěry kamarádky, ta nyní bojuje s exekucí

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Letité přátelství dvou žen z Dolních Kounic na Brněnsku vzalo za své s krutým vystřízlivěním. Padesátiletá žena totiž zneužila náklonnosti své kamarádky, půjčila si peníze na její jméno, finance utratila, upomínky házela do koše, až nakonec u její kamarádky zazvonil exekutor.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Obě kamarádky nejenže o sobě všechno věděly, ale také měly vzájemně klíče od svých domů. Toho využila jedna z žen k promyšlenému podvodu.

„V době, kdy kamarádka nebyla doma, pohodlně prohledala obydlí a zjistila si potřebné údaje a dokumenty k získání skoro stotisícového úvěru. Ten jí úvěrová společnost poskytla a podvodnice pak za pomocí platební karty, kterou k půjčce získala, peníze snadno vyčerpala. Protože měla neomezený přístup do domu, dokázala všechnu korespondenci ohledně půjčky včas vybrat z poštovní schránky,“ popsal podvod policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Žena ovšem peníze na půjčku nesplácela, a tak úvěrová společnost předala případ exekutorovi. A tehdy se celá věc provalila, protože u zaskočené kamarádky zazvonili vymahači. Než se však stačil případ vysvětlit, přišla žena o deset tisíc korun, které jí byly v rámci exekuce na celý dům strženy z penze. Její kamarádka už je stíhána pro podvod, neoprávněné držení platební karty a porušování tajemství dopravovaných zpráv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám