Hlavní obsah

V ČR se může skrývat třiapadesátiletý Němec s unesenou třináctiletou dívkou

Praha

V České republice se může skrývat třiapadesátiletý Bernard Haase spolu s třináctiletou Mariou Henselmannovou. Je podezřelý z jejího zneužívání. Auto muže podezřelého ze zneužívání totiž našli polští policisté nedaleko hranic ČR.

Foto: ČR Policie, ČTK

Údajný únosce z Německa Bernard Haase s třináctiletou Mariou Henselmannovou

Článek

Německé úřady na muže vydaly evropský zatykač a čeští policisté se na jejich žádost zapojili do pátrání. Policie prosí o pomoc i veřejnost.

Hledaného Bernarda Haaseho podezřívají němečtí kriminalisté z únosu a pohlavního zneužívání dítěte. "Spolu s ním je třináctiletá Maria Brigitte Henselmann, kterou německá policie pohřešuje," uvedla mluvčí policejního prezidia Markéta Johnová.

Dívka se prý se starším mužem seznámila na internetu prostřednictvím sociálních sítí, poté se několikrát setkali ve Freiburgu.

"Po dvojici pátráme i v České republice, protože není vyloučeno, že se mohou pohybovat také na našem území," doplnila mluvčí. Polští policisté objevili 13. července v Görlitzu na hranici Polska a Německa a nedaleko severních Čech auto, které patří hledanému muži.

"Byl zajištěn i jeho pes, bílý ovčák, uvázaný u zahradního domku a ve městě vidělo Haaseho s dívkou hned několik svědků. Dvojice měla u sebe turistické batohy, stan a karimatky," sdělila Johnová. "Žádáme veřejnost, aby jakékoliv informace o hledaném muži a pohřešované dívce sdělili neprodleně kterémukoli oddělení policie nebo volali na bezplatnou linku 158," doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám