Hlavní obsah

Sousedka měla větší jahody, a tak ji důchodce polil žíravinou

Právo, Miroslav Homola
Brno

Sousedská zášť někdy nezná mezí. Rozum však zůstává stát nad činem dvaasedmdesátiletého penzisty, který ze vzteku a závisti postříkal pětaosmdesátiletou sousedku žíravinou. Za pokus těžké újmy na zdraví mu teď hrozí až desetiletý trest.

Foto: Policie ČR

Zajištěný formaldehyd

Článek

„S takovou intenzitou sousedské agrese jsme se dosud nesetkali. Případ se stal v brněnské čtvrti Židenice a byl vyvrcholením dlouhodobých sporů, kdy jejich iniciátorem byl právě zmíněný útočník,“ uvedla k případu policistka Jitka Veselá. K útoku došlo před pár dny, v době vrcholící sklizně jahod. Muži vadilo, že sousedka má větší úrodu jahod.

„Poškozená paní na své zahrádce okopávala a plela úrodu, když najednou cítila, že po ní někdo hází kamínky. Nevěnovala tomu pozornost, i když tušila, odkud útok přichází. Vzápětí však ucítila silné pálení v zátylku a začalo se jí dělat zle,“ doplnil popis události další policista, který případ vyšetřoval, Luboš Trávníček.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kriminalisté Luboš Trávníček a Jitka veselá mají za sebou vyšetřování případu sousedské zášti, s jakým se ještě nesetkali.

Žena nejprve vyhledala pomoc příbuzných, kteří zjistili, že babička má potřísněný oděv a také kůži na krku neznámou zapáchající látkou.

Důchodce polil ženu formaldehydem 

Policie pak předala vzorky na rozbor specializované hasičské laboratoři, kde zjistili, že se jedná o formaldehyd. Poleptání kůže touto kyselinou může způsobit vážné i trvalé problémy, při zasažení očí slepotu a při požití dokonce smrt. „Stačilo málo, aby se žena v daný okamžik například otočila či zvedla hlavu, a útočník by ji zasáhl do obličeje “ dodala Veselá.

Foto: Policie ČR

Zahrádka, o kterou se žena starala

Podezřelý muž se nejprve tvrdošíjně obvinění bránil a tvrdě zapíral. Nakonec ho usvědčily nejen svědecké výpovědi sousedů, ale i formaldehyd, který se u něj při domovní prohlídce našel.

Ačkoli nejprve popíral, že by vůbec měl o této látce povědomí, pod tíhou důkazů se přiznal, že žíravinu používal při ošetření včelstev. Nyní pána, jehož poslední útok na sousedku motivovala závist z lepší úrody jahod, čeká soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám